Naslovna Društvo Negotinka Iskra Ristović najmlađi učesnik Sajma suvenira i starih zanata

Negotinka Iskra Ristović najmlađi učesnik Sajma suvenira i starih zanata

933
0

Jedanaestogodišnja Iskra Ristović, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ najmlađi je učesnik negotinskog Sajma suvenira i starih zanata.

Iskra je na štandu u centralnom gradskom parku izložila svoje likovne radove na platnu, uglavnom malih i srednjih dimenzija. Sve slike, kaže mala umetnica, deo su njene mašte a nastajale su u slobodne vreme, kad završi sa školskim obavezama.

Rađene temperama, akrilnim bojama, različitih motiva, ove slike privukle su veliki broj posetilaca. Pored štanda Iskra je satima strpljivo stajala i rado odgovarala na pitanja svojih sugrađana.

„Volela bih da mi to bude životni poziv. Važno mi je i da budem dobar đak, da se družim, pa ćemo videti šta će biti“, kaže nam Iskra.

Zanimljivog kolorita sa motivima koje najradije slika, Negotinka Istra Ristović se, uz prezentaciju svog umetničkog rada, uči i preduzetništvu.

„Ideja je bila moja. Hteo sam da podstaknem svoje dete da nastavi da se bavi slikarstvom pošto smatram da ima talenat, pa smo eto izašli na ovaj Sajam da izložimo radove“, kaže Aleksandar Ristović, Iskrin otac.

Ova talentovana devojčica je na negotinskom Sajmu suvenira i starih zanata prikazala tek deo onog što je svih ovih godina stvarala. Njenu prvu izložbu na ovoj izložbeno-prodajnoj manifestaciji koju Turistička organizacija opštine Negotin priređuje u okviru „Negotinskog leta“ videli su brojni Negotinci i svima su se Iskrine slike dopale.

“Crtam od malena. Obožavam slikanje, a najviše volim da slikam prirodu i životinje. Meni su sve moje slike podjednako drage i ne znam kako ću moći da se odvojim od njih“, kaže Iskra, koja od septembra polazi u peti razred.