Naslovna Društvo Negotinka Anja Pavlović ide na republičko takmičenje iz srpskog jezika

Negotinka Anja Pavlović ide na republičko takmičenje iz srpskog jezika

465
0

Anja Pavlović, učenica osmog razreda Osnovne škole „Vera Radosavljević“ osvojila je nedavno na okružnom takmičenju iz srpskog jezika drugo mesto i pravo da opštinu Negotin i Borski okrug predstavlja na republičkom takmičenju, koje će biti održano u Tršiću.

Anja Pavlović je u kategoriji učenika osmog razreda pokazala zavidno znanje, osvojivši 18 od maksimalnih 20 poena, i uz Nađu Spasojević, učenicu OŠ „3.oktobar“ iz Bora stekla pravo da učestvuje na republičkom takmičenju u Tršiću.

Ova mlada Negotinka, čiji je mentor nastavnica srpskog jezika i književnosti Olivera Mihajlović, i ove godine se takmičila iz više nastavnih predmeta, a jednako je uspešna bila i na Književnoj olimpijadi, na čijoj je republičkoj smotri učestvovala uspešno i prošle godine.

Samo u ovoj školskoj godini, Anji je okružno takmičenje iz srpskog jezika bilo peto na kojem učestvuje.

Pre ovog na kojem je osvojila i plasman na republičku smotru, Anja je učestvovala na okružnim takmičenjima iz istorije i biologije, na okružnoj Književnoj olimpijadi je bila treća, a na okružnom takmičenju iz geografije druga.

Anja Pavlović i njena nastavnica Olivera Mihajlović na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima, 2017.

Na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, održanom u Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ u kategoriji učenika petog razreda, Stefan Tadić iz OŠ „Branko Radičević“ osvojio je drugo mesto, a Lana Mikić iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, treće. Njihovi mentori su nastavnice srpskog jezika i književnosti Biljana Andonov i Marta Radosavljević.

Uz Anju Pavlović i Nađu Spasojević, plasman za republičko takmičenje ostvarile su i Fabiola Bajrami iz Bora i Katarina Jovanović iz Kladova.