Naslovna Kultura Negotinka Anita Gavrilović na 52. izložbi “LUNE” u Nišu

Negotinka Anita Gavrilović na 52. izložbi “LUNE” u Nišu

670
0

Ljubitelji likovne umetnosti nedavno su u galeriji Niškog kulturnog centra bili u prilici da uživaju u delima 41 umetnika, članova Likovnih umetnika Niša “LUNA”. Među njima je i Negotinka Anita Gavrilović.

Junska, 52. izložba dela Likovnih umetnika Niša „LUNA“ okupila je 41 umetnika različitih umetničkih izraza. Kako je izložba bila selektovana, zbog prostora se birao po jedan rad.

Likovna umetnica Anita Gavrilović iz Negotina, članica ovog udruženja, izložila je rad po imenu “Porodica” iz aktuelnog ciklusa “Metamorfoze”, čije su ranije radove bili u prilici da vide ljubitelji likovne umetnosti u Zrenjaninu, Nišu i Novim Kozarcima.

 “U suštini sam zadovoljna. Radim ono što volim. Ono što umetnost uzdiže na viši nivo nije toliko prenošenje viđenog, koliko je od suštinskog značaja kanalisati sve potisnuto iz podsvesti i stvarati bez ograničavanja i prethodno usađenih normi, intuicijom”, kaže Anita.

Udruženje likovnih umetnika “LUNA”, ovom izložbom, nastavilo je kontinuitet od pola veka predstavljanja umetničkih dela svojih članova.

Anita se u maju predstavila svojim delima i na izložbi “Pogled u budućnost“, u organizaciji kikindskog Kulturnog centra i Udruženja građana “Krila anđela“ iz Novih Kozaraca koja je priređena u galeriji Kulturnog centra u Kikindi.

U maju je učestvovala i na “Danima duhovne kulture” u porti Manastira Divostin kod Kragujevca gde je u organizaciji tamošnjeg Kulturno – istorijskog centra “Srpska kruna” izlagala vaskršnja jaja sa brojnim autorima, između ostalog i sa Negotincima Zoranom Nikolićem i Minom Strainović. Na ovoj izložbi Anita je dobila i priznanje za građanske zasluge i “Đurševdanski venac”, a “Srpska kruna” ju je proglasila ambasadorom za kulturu i umetnost za istočnu Srbiju.

“Očekuje me Likovna kolonija u Kikindi od 23. do 26. jula i izložba koja će potom uslediti u tamošnjem Kulturnom centru u kojem sam već imala prilike da izlažem”, najavljuje Anita.