Naslovna Kultura Negotinka Ana Jovanović objavila svoj prvi roman „Vera je gola“

Negotinka Ana Jovanović objavila svoj prvi roman „Vera je gola“

1596
0

U izdanju Krika iz štampe je nedavno izašao roman „Vera je gola“,  Ane Jovanović, autorke bloga Poštena vLajna.

Detalj sa promocije u Zemunu, Olga Tomović, Ana Jovanović i Jelena Dilber; Foto: Svetloslikar

Čitalačka publika u Zemunu, već je bila u prilici da iščitava književni prvenac Negotinke Ane Jovanović „Vera je gola“, za koji i sama kaže da je surovo iskren i da je odlomak njene duše. Promociju su, pored autorke, uveličale i Olga Tomović, urednica portala „Konkretno“ za koji Jovanovićeva piše, lektorka Jelena Dilber i Bend Mostonga.

 „Uvodeći nas grubo kroz otvorenu seksualnu igru na samom pragu svog, uobličenog riječima, neobičnog mentalnog sklopa, ogolivši sebe za osudu i prozivku, šokirajući čitaoca, „Vera“, što se duže otvara i čita, to se više slojeva promišljanja i poimanja života na njoj nakuplja i sada iako ogoljena, ona postaje ogrnuta prepoznatljivim sarkazmom kojim rečenice njene odišu. Dok autor pokušava da nas izbezumi svojim sadržajem, ne može nam izmaći fina intelektualna igra izvrtanja stvarnosti i izvrgavanja iste, kao i lažnog morala, oštroj kritici kojom vlada”, zapisuje u recenziji Aninog prvog romana Olja Novaković.

Naslovna strana romana

Ana Jovanović beskompromisno i bez dlake na jeziku oglasila se, za puritanske pojmove, jednom netipičnom knjigom, surovom, mračnom, erotičnom, prepunom igra reči. Nema sumnje, a kaže to i njena recenzentkinja, profesorka književnosti i pisac Olja Novaković, da Ana ovom knjigom i šokira. Namerno, verujemo.

 “Uz ovu knjigu će vam trebati čaša, voda i kašikica sode bikarbone jer je na trenutke nesvarljiva. Izraz težak i zagađen preteškim riječima i scenama, ali u potpunosti životan i svakodnevan. Pisac nam gura pod nos sve teško podnošljive mirise ljudskih poroka, koje svi pokušavamo sakriti od ostatka svijeta. Zato je „Vera“ gola. Ogoljena i jaka u svojoj jedinstvenosti. „Vera“ je gangbang sa Milerom, Bukovskim i Markiz de Sadom. Teška. Preintezivna. Izazov. Prvu stranicu otvarate isključivo na svoju odgovornost”, dodaje Olja Novaković.