Naslovna Sport Negotincu prva nagrada na Hungaroringu

Negotincu prva nagrada na Hungaroringu

1051
0

Srđan Đorđević osvojio je prvo i drugo mesto na kružnim trakama održanim na čuvenoj stazi formule 1, Hungaroring u Mađarskoj.

Negotinac Srđan Đorđević osvojio je u prvoj trci sedme klase do 2000 kubika, u grupi A u Mađarskoj drugo,  a u drugoj trci prvo mesto, što mu, osim titule najboljeg u klasi, donosi i značajne poene za dalji tok šampionata Srbije.

Srđan je upravljao „ford fokusom“ kojim je vozio za ASK „G.A.G.A. Avala rejsin tim”.  Takmičenje je, inače, organizovano po pravilniku Šampionata Srbije, u kojem učestvuju i vozači iz regiona.

Trka na Hungaroringu, stazi Formule 1, koja se nalazi 20 kilometara od  Budimpešte, koja osim što važi za najbrže završenu staza u istoriji formule, jer je sagrađena za samo osam meseci, boduje se za Šampionat Srbije.

Hungaroring je specifičan i po svom obliku, jer se iz bilo koje pozicije vidi 80 odsto celog kruga. Ova trka je inače i deo dogovora Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i ESET kupa koji su sklopili sporazum o međusobnoj saradnji i razvoju Auto Sporta u narednim sezonama Šampionata Srbije i Otvorenog Šampionata Srbije.

Pored ove predviđene su i još tri trke u saradnji sa ESET kupom Slovakijating 23. i 24. aprila, Grobnik 23. i 24. jula i Slovakijating 20. i 21. avgusta.