Naslovna Društvo Negotincu Milošu Mediću hitno potrebna novčana sredstva za transplantaciju bubrega

Negotincu Milošu Mediću hitno potrebna novčana sredstva za transplantaciju bubrega

4963
0

Dvadesetosmogodišnji Miloš Medić iz Negotina od rođenja se bori sa hroničnom bolešću bubrega. Ovom mladiću neophodna je pomoć za lečenje jer mu je otkazao jedini bubreg koji ima, a koji mu je 2009. donirala majka.

Miloš Medić se sa hroničnom bolešću bubrega susreo u drugoj nedelji života i do svoje 15. godine njegovo zdravstveno stanje zbog mogućnosti otkazivanja bubrega redovno je praćeno. Nažalost, bolest je napredovala pa su mu 2009. odstranjeni bubrezi.

Tom prilikom mu je transplantiran bubreg majke koja je bila donor, a uz redovnu terapiju Miloš je konačno mogao da odahne i živi normalno.

Nažalost, njegovo zdravstveno stanje se u poslednje vreme, znatno pogoršalo zbog čega je u više navrata hospitalizovan na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

Zbog hronične nedovoljne funkcije bubrega četvrtog stepena Milošu je nedavno instalirana radiocefalična podlaktna LT fistula uz pomoć koje je na programu hemodijalize kako bi se koliko toliko očuvala funkcija bubrega do nove transplantacije.

Milošev spas je nova transplantacija bubrega u Italiji, za koju mu je, uz dodatne troškove lečenja, prethodne preglede i analize, potrebno 49.000 evra.

Kako njegova porodica nije u mogućnosti da snosi troškove transplantacije i lečenja obraćaju se svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu kako bi Miloš dobio nov bubreg i nastavio da živi kao i svi njegovi vršnjaci bez bolova i neizvesnosti.

Iako je organizovano nekoliko akcija za prikupljanje sredstava prikupljen je tek manji deo novca. Na ime Miloša Medića u Unikredit banci otvoren je dinarski račun broj 170 – 0010332081000 -23 i devizni IBAN RS 35170001033208100120.

Pozivamo sve humane ljude koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu u prikupljanju sredstava za lečenje našeg sugrađanina.