Naslovna Sport Negotincima sedam medalja u Nišu na “Jasaka open” turniru

Negotincima sedam medalja u Nišu na “Jasaka open” turniru

499
0

Jedno zlato, dva srebra i četiri bronzane medalje osvojili su stonoteniseri “Hajduk Veljka” u ženskoj i muškoj konkurenciji na Međunarodnom turniru “Jasaka open”, održanom u Nišu u nedelju.

Neda i Mia Gerginović osvojile su bronzu i srebro u mini kadetkinjama; Foto: Aleksandar Janković

Mia Gerginović osvojila je u kategoriji mini kadetkinja drugo mesto, pobedivši u uzbudljivom i neizvesnom meču rođenu sestru Nedu Gerginović sa 3:2. Sestre Gerginović su osvajanjem srebra i bronze pokazale da su ona snaga na koju se i te kako računa.

Jovan Milošević, bronza u mini kadetima, Foto: Aleksandar Janković

U istoj kategoriji, u muškoj konkurenciji, treće mesto pripalo je i Jovanu Miloševiću.

Negotinka Jelena Popović okitila se u Nišu sa dve bronzane medalje u kategoriji mlađih kadetkinja i kategoriji kadetkinja. Jelena je u starijoj kategoriji čak i zaigrala znatno bolje nego u mlađoj, ali su je na putu ka finalu zaustavile Nišlijke.

Jelena Popović osvojila je dve bronzane medalje; Foto: Aleksandar Janković

Petar Vidić je u kategoriji kadeta osvojio prvo mesto, bez većih problema kao jedini negotinski predstavnik.

Luna Jovanović je vicešampionka u kategoriji juniorki. Ona je u polufinalu zaustavila do tada nepobedivu Milicu Ćirić iz Pirota, ali je u finalu sa 3:1 savladana od Nišlijke Natalije Popović.

Luna Jovanović osvojila je srebro u juniorskoj konkurenciji; Foto: Aleksandar Janković

U kategoriji juniora istakao se i Saša Janković, ali nije uspeo da se u veoma jakoj konkurenciji domogne medalje.

U apsolutnoj kategoriji, najjačoj na turniru, u kojoj su pored mlađih kategorija učestvovali i seniori i veterani od negotinskih stonotenisera istakli su se Luna Jovanović, Petar Vidić, Saša Janković i Kristina Gavrić. Iako se nisu popeli na pobedničko postolje ova četvorka je pokazala svu raskoš svog talenta.

Petar Vidić, šampion u kategoriji kadeta; Foto: Aleksandar Janković

“Najbliži medalji bio je Petar Vidić, koji je pružio snažan otpor, a imao i nekoliko meč lopti, protiv bugarskog prvoligaša, koji je na kraju ipak trijumfovao sa 3:2, i na kraju u finalu izgubio od pobednika Miloša Milenkovića iz niškog “Železničara”. Upravo je Milenković bio prepreka i Saši Jankoviću u borbi za medalju. Kristina je takođe u borbi za medalju izgubila od bugarske igracice sa 3:1. Luna je izgubila od bugarske prvoligašice koja je i prošle godine osvojila trunir  u neizvesnom meču sa 3:2, mada je pre toga u osmini finala deklasirala Nataliju Popović sa 3:0 i revanširala joj se za poraz u juniorskoj konkurenciji.  To joj je bio i najbolji meč, jer je pokazala da može igrati i sa igračicama, mnogo starijim i iskusnijim od sebe”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.