Naslovna Društvo Negotincima na okružnoj smotri iz fizike tri prve i dve treće nagrade

Negotincima na okružnoj smotri iz fizike tri prve i dve treće nagrade

541
0

Učenici negotinskih osnovnih škola osvojili su na okružnom takmičenju osnovaca Borskog okruga iz fizike tri prve i dve treće nagrade. Plasman za okružno izborilo je 27 učenika iz Negotina, Kladova, Bora i Majdanpeka.

U kategoriji učenika šestog razreda prvo mesto osvojili su Aleksa Paunović i Milica Jevremović, učenici osnovne škole “Branko Radičević” sa 67, odnosno 66 poena, kao i Minja Nikolić iz Bora sa 68 bodova.

Drugoplasirani je Kosta Belonić iz Kladova, a treće mesto osvojio je Stefan Tomić iz OŠ “Branko Radičević” u Negotinu.

U kategoriji đaka šestog razreda pohvaljeni su:  Mihajlo Matović iz OŠ “Vuk Karadžić”, Luka Mirović iz OŠ “Branko Radičević”, Borani Marko Arsenijević i Anđela Radisavljević, Vanja Berić iz Kladova i Marko Živković iz Brze Palanke.

U kategoriji učenika sedmog razreda Milica Antić iz Bora i Uroš Stojanović iz negotinske osnovne škole “Vuk Karadžić” osvojili su prvo mesto sa 76, odnosno 70 bodova.

Drugoplasirani je Tadija Filipović iz Bora, dok su treće mesto podelili Mia Stanković, učenica osnovne škole “Vuk Karadžić” u Negotinu i Anđela Paunović iz Majdanpeka.

Pohvaljeni su: Staša Đurkić iz Kladova, Miloš Matić iz negotinske osnovne škole “Vuk Karadžić”, Ognjen Adamović iz Bora i Petar Žikić iz Majdanpeka.

U kategoriji đaka osmog razreda Borani Una Fuštar i Petar Spasić osvojili su prvo i drugo mesto. Miši Stefanoviću iz Majdanpeka i Urošu Antiću iz Kladova pripalo je treće mesto, dok su pohvaljeni: Miloš Tomić iz OŠ “Branko Radičević” u Negotinu, Uroš Janković iz Majdanpeka i Tamara Ginić iz Kladova.

Učenike iz Negotina pripremali su za takmičenje Vladica Petković i Nataša Paović, Kladovljane Dragica Mudrinić, Marina Radić i Ivan Stojanović, Brzopalančane Nikola Marković, Borane Ljiljana Špehar, Danijela Stojčevska, Olivera Žikić i Minka Milićević, a Majdanpečane Mladen Šarenac.