Naslovna Društvo Negotinci zablistali na Republičkom takmičenju teorije i solfeđa

Negotinci zablistali na Republičkom takmičenju teorije i solfeđa

712
0

Na 29. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ osvojili su osam zlatnih i jednu srebnu medalju.

Nagrađeni; Foto: Umetnička škola „Stevan Mokranjac“

Učenici Umetničke škola „Stevan Mokranjac“ iz Negotina su i ove godine zablistali na Republičkom takmičenju iz solfeđa  i teorije muzike koje organizuje Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije na kome su se takmičili učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola. Poštujući epidemiološke zahteve  nadmetanje je organizovano onlajn u Zoom aplikaciji. Prvo polugodište učenici negotinske muzičke škole završavaju okićeni sa osam zlatnih odličja sa maksimalnim poenima  i jednom srebrnom medaljom, a njihovo znanje ocenjivali su eminenti pedagozi iz ove oblasti.

Poznavanje teorije muzike su najpre,u subotu 4. decembra, stavili na probu  osnovci i srednjoškolci iz muzičkih škola Srbije. U kategoriji osnovnih škola prvo mesto sa sto poena osvojio je Aleksandar Nikolić u klasi nastavnika Vesne Mitrović.

Srednjoškolci su u poznavanju teorije muzike pokazali odlično znanje  i osvojili su četiri prva mesta sa takođe  maksimalnih sto poena. Zlatom su se okitili: Milica Arsenijević, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole u klasi nastavnika Bobana Milosavljevića, kao i učenici drugog razreda Pavle Jovanović, Tijana Đošić i Marija Milosavljević u klasi nastavnice Kristine Đukić.

I takmičenje solfeđista, koje je održano u nedelju 5. decembra, bilo je veoma uspešno za učenike negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ koji već tradicionalno sa ovog nadmetanja  donose odlične rezultate i nagrade. Ove godine je u kategoriji osnovnih muzičkih škola, Aleksandar Nikolić, učenik drugog razreda osvojio prvu nagradu sa 99,66 bodova, u klasi nastavnika Vesne Mitrović.

U kategoriji srednjoškolaca Marija Pastronijević, učenica prvog razreda u klasi nastavnika Kristine Đukić je sa 97 boda osvojila, takođe, prvo mesto. U istoj kategoriji maturantkinja Magdalena Pitarević, dobitnica mnogobrojih nagrada, osvojila je sa 94 boda drugo mesto. Njen mentor je nastavnica Marija Radulović.

Učenike i nastavnike Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ očekuje Međunarodno takmičenje muzičkih škola koje će na proleće biti održano u Beogradu.

Čestitamo učenicima i nastavnicima!