Naslovna Kultura Negotinci uživali u predstavi “Hipnoza jedne ljubavi”

Negotinci uživali u predstavi “Hipnoza jedne ljubavi”

467
0

S pažnjom, uz povremeni smeh i gromoglasni aplauz,negotinska publika ispratila je uzbudljivu scensku priču Zvezdara teatra, „Hipnoza jedne ljubavi“ , prema tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

Sjajna glumačka ekipa: Anica Dobra, Slobodan Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Mina Sovtić, Uroš Jakovljević i Jovan Jovanović maestralno je iznela bajkovitu priču o dve porodice na vrhu planine čija su deca u inostranstvu (ili nameravaju da odu) i ljubavi između devojke iz našeg prelepog ali pustog krajolika i momka iz svemira u čijoj državi “sijaju dva sunca”, uz pomoć određenog mehanizma “zaustavljaju starenje”….

Kroz bajkovitost, začine fantastike i nadrealnog, karakteristične za Kovačevićevu dramaturgiju, nepretenciozno, a vrlo ubojito i snažno protkani su naši gorući problemi današnjice; od poražavajuće demografske činjenice do potpunog beznađa koje obeležava život i rad danas i ovde.

Uprkos svoj gorčini koju nosi, očaravajuća duhovitost i poseban Kovačevićev duh i lakrdijski, groteskni elementi, bukvalno su poneli negotinsku publiku.

Predstava Zvezdara teatra, „Hipnoza jedne ljubavi“ izvedena na sceni negotinskog Doma kulture 101. put, opravdala je očekivanja brojne publike.

Pored sjajne glumačke ekipe, poseban utisak ostavila je izuzetna scenografija, vizuelni i audio efekti, koji su kulminirali zvonom zvezdanog neba.