Naslovna Sport Negotinci uspešni u Kraljevu na prvoj trci ove sezone na kružnim stazama

Negotinci uspešni u Kraljevu na prvoj trci ove sezone na kružnim stazama

1334
0

Na stazi Beranovac nadomak Kraljeva poslednjeg dana proleća održana je prva ovosezonska trka na kružnim stazama Sportskog auto karting saveza Srbije.


Članovi negotinskog Automobilskog sportskog kluba “Hajduk Veljko” Vladimir Đurić i Marko Mitić uspešno su otpočeli ovogodišnju sezonu, ostvarivši i više nego dobre rezultate na  Auto-trci na kružnim stazama „SERBON 2020“ na stazi Beranovac kod Kraljeva.

Vladimir Đurić je u klasi pet na cilj stigao kao drugi, iza Maria Zahirovića. Zanimljivo je da je Đurić trku vozio pozajmljenim automobilom, Citroen c2 Vts.

Marko Mitić je u klasi jedan u veoma jakoj i brojnoj konkurenciji u kojoj je Mihajlo Mladenović zabeležio najbolje vreme, stigao na cilj kao četvrti, opravdajući odličnom vožnom renome koji naš tim ima u moto sportu.

Ova trka u organizaciji grada Kraljeva, Auto-moto saveza Srbije i Auto sportskog udruženja „SERBON“ bodovala se za Nacionalni šampionat auto-trka na kružnim stazama Srbije, Međunarodno zonsko prvenstvo auto-trka na kružnim stazama Srbije i Kup SAKSS starovremenskih vozila.

Negotinski ASK  “Hajduk Veljko” narednog vikenda trebalo je učestvuje na auto trkama u Banja Luci, koja se, takođe, boduje za Šampionat Srbije, ali je ona odložena do daljeg.

“Dobre rezultate očekujemo i 4. i 5. jula kada se vozi brdska trka Košutnjak. Tamo će naš klub imati više učesnika u trci, tako da očekujemo da i kao klub budemo u vrhu”, kaže Dragan Giga Balačikić, predsednik ASK “Hajduk Veljko”.