Naslovna Sport Negotinci uspešni na brdskoj trci Zlatibor 2022.

Negotinci uspešni na brdskoj trci Zlatibor 2022.

758
0

Brdska trka Zlatibor 2022. okupila je 91 takmičara iz Srbije i regiona, među kojima i članove Automobilskog sportskog kluba „Hajduk Veljko“ iz Negotina. Marku Mitiću prvo mesto u klasi Mali N, Balačikiću drugo u osmoj.

Marko Mitić osvojio prvo mesto u prvoj klasi na brdskoj trci Zlatibor 2022; Foto: Privatna arhiva

Marko Mitić Roce, član ASK “Hajduk Veljko” ponovio je uspeh sa prošle brdske trke na Tari, osvojivši i na brdskim trkama Nagrada Zlatibora 2022 – Gold Gondolaprvo mesto u prvoj klasi, Yugo 55, popularnoj Mali N. Mitić je bio uspešniji za čak 2 sekunde i 586 stotinke od drugoplasiranog Mateje Nikolića.

“Staza jeste zahtevna, ali je podloga dobra. Kiša je malo ometala vožnju, ali mogu da kažem da sam zadovoljan. Organizacija je bila na nivou, konkurencija takođe”, kaže Marko Mitić.

Balačikiću drugo mesto u klasi osam; Foto: Privatna arhiva

Na stazi Tornik, čija dužina iznosi 2690 metara, širina 6,5 metara, a visinska razlika 85 metara, Igor Morarević je u šestoj klasi osvojio šesto mesto u rangiranju za Nacionalni šampionat Srbije, odnosno osmo na Otvorenom prvenstvu Srbije, dok je Dragan Giga Balačikić u osmoj klasi bio drugi na Šampionatu Srbije, a četvrti u Otvorenom šampionatu.

“Trka je bila veoma dobra. Imao sam na treningu dve sasvim pristojne vožnje i bio takođe drugi, s tim što sam u trci imao promenljivo vreme, pa sam na svom auto stavio kišne gume, što i nije dobra odluka. Top ipak nije uticalo na rezultat vezano za Šamiponat Srbije, a za Otvoreno prvenstvo sam pao dva mesta što i nije toliko strašno. Trka je bila predviđena da se vozi sa dve vožnje, ali zbog velikog broja učesnika i dosta kvarova i prekida, vožena je samo jedna od dve vožnje čime dobijamo samo polovinu bodova”, kaže Dragan Giga Balačikić.

Pred negotinskim timom su u narednom periodu i brdske trke u Brusu 9. i 10. jula, a potom i u Negotinu 16. i 17. jula.