Naslovna Sport Negotinci uspešni na brdskoj trci Brus – Brzeće 2021.

Negotinci uspešni na brdskoj trci Brus – Brzeće 2021.

1250
0

Članovi negotinskog Automobilskog sportskog kluba “Hajduk Veljko” Marko Mitić Roce, Igor Morarević i Dragan Giga Balačikić na drugoj ovogodišnjoj trci brdskog šampionata Srbije ostvarili su zapažene rezultate.

Foto: Privatna arhiva

Na Kopaoniku je u organizaciji Sportskog auto i Karting saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i spota i uz podršku Turističke organizacije i opštine Brus u subotu, 24. jula vožena druga trka brdskog šampionata Srbije.

Trka je organizovana na asfaltnoj podlozi dužine 3.470 metara, na stazi, koja je po oceni nadležnih, jedna od najbezbednijih.

U prvoj klasi, popularnoj “yugo 55 Mali N” u konkurenciji od 14 takmičara Negotinac Marko Mitić Roce, član ASK “Hajduk Veljko” zauzeo je treće mesto, iza Nikole Mišića i Mateje Nikolića iz AMSK KV “Rejsing tima” koji su zauzeli prvo i drugo mesto.

U petoj klasi, naš Igor Morarević je bio četvrti, iza Miloša Stevanovića, Dragana Filipovića i Borivoja Gajića iz ASU “As” Zaječar.

U klasi osam, Dragan Giga Balačikić osvojio je sa svojom “Hondom Sivik” treće mesto. Prvi je bio Uroš Brkić, takmičar “Galaksa”, sveukupni pobednik auto trke na brdskim stazama Brus-Brzeće 2021, a drugi Aleksa Radojković.

Članovi ASU “As” iz Zaječara Dejan Ilić Dženinks za volanom Pežoa 306 i Života Milić u Sitroenu C2 osvojili su u sedmoj klasi prvo i drugo mesto.

ASU “As” je proglašen i za najbolju ekipu ispred kraljevačkog “Rejsing tima” i beogradskog “Galaksa”, a Gradu Zaječar pripala je i nagrada za sponzorski tim.

Trka Brus – Brzeće 2021. se, inače, bodovala za Nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije na brdskim stazama.

Naredna brdska trka je planirana za period od 27. do 29. avgust, a u organizaciji ASK GAGA Avala Rejsing tima, biće organizovana na Miroču.