Naslovna Politika Negotinci uputili poruke i pitanja narodnim poslanicima Skupštine Srbije

Negotinci uputili poruke i pitanja narodnim poslanicima Skupštine Srbije

886
0

Inicijativa Otvoreni parlament organizovala je uličnu akciju “Šta da se radi u skupštini” na Trgu Đorđa Stanojevića u Negotinu kako bi građane informisali o načinima na koje mogu da kontaktiraju poslanike kako bi im ukazali na probleme od javnog interesa.

Poverenje građana u parlament je već duži period urušeno. Osim što se rad skupštine ocenjuje kao  negativan, sve je manje građana koji su zainteresovani za rad Narodne skupštine. Više od polovine građana nije zadovoljno radom narodnih poslanika, jer smatraju da poslanici nisu dostupni građanima i da više brinu o interesima svojih partija nego o građanima.

“Mi pozivamo građane da ne odustaju od parlamenta, da vrše pritisak na poslanike da rade u javnom interesu tako što će ih kontaktirati, tražiti im da rade na tome da se neki konkretan problem reši. Građani mogu doći do poslanika na više načina – mogu im pisati i putem našeg sajta Otvoreniparlament.rs gde će njihovo pitanje i odgovor poslanika ali i vreme koliko se čekalo na odgovor biti vidljivi”, kaže Jelena Subić iz inicijative Otvoreni parlament.

Do sada su akcije organizovane u Požegi i Gornjem Milanovcu, a u narednom periodu planiran je obilazak još gradova širom Srbije.

Inicijativa Otvoreni parlament od 2012. godine svakodnevno prati rad Narodne skupštine. Prikuplja i objavljuje podatke i analize o aktivnostima narodnih poslanika, radu i rezultatima rada Narodne skupštine.

Cilj Otvorenog parlamenta je povećanje javnosti rada parlamenta, informisanje građana i uspostavljanje redovne komunikacije između građana i narodnih poslanika.