Naslovna Kultura Negotinci po četvrti put održali koncert sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa

Negotinci po četvrti put održali koncert sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa

852
0

U Negotinu je u utorak, 23. juna održan četvrti po redu koncert sećanja na Ljubišu Stojanovića Luisa koji je tragično nastradao pre osam godina.

Koncert u spomen na Luisa „Moj život je moje blago“ okupio je na centralnom gradskom trgu brojne Negotince, ali i meštane okolnih gradova i opština.

Novica Negovanović

Za Negotince Ljubiša Stojanović Luis nije samo kantautor nesvakidašnjih vokalnih sposobnosti, autentičan predstavnik etno džeza, tekstopisac i kompozitor, već i neko svoj.

Miloš Kračunović i Aleksandar Trajkovski

Luis u mladosti živeo u ovom gradu, a onda mu se stalno vraćao i više od deceniju priređivao humanitarne koncerte za decu Doma, sa čijim je štićenicima formirao svoj prvi bend, donosio im poklone, družio se sa njima.

Tanja Banjanin

Za njegov humanitaran rad Opština Negotin uručila mu je 2000. svoje tadašnje najviše zvanje – Septembarsku nagradu, a 2006. i priznanje Počasni građanin Negotina.

Stefan Petrušić i „Boemi“

Više od 20 izvođala i bendova sviralo je najveće Luisove hitove, a publika je sa oduševljenjem propratila nastupe Saške Janks, Mladena Lukića, Danice Krstić, Čede Markovića.

Saška Janx

Ovacijama su propraćeni i nastupi Slobodanke Danke Stojiljković, Novice Negovanovića, Renato Henca, Stefana Petrušića, Tanje Banjanin, Baneta Vasića, Miloša Kračunovića.

„KontrAkord“

Luisu u spomen pevali su i njegova ćerka Maja Luis, Neša Saitović iz “Crnih mambi”, Katarina Milošević i “Alfa režim”, ali i Nemanja Bačilović i Maja Živkov sa “Medžik bendom”.

Katarina Milošević

Stari znalci ovog grada zaječarski “Boemi” sa Jovicom Đokićem energičnim nastupom pokazali koliko su omiljeni u Negotinu, ali i nastup negotinskog „KontrAkorda“ i Srećka Maksimovića.

Slobodanka Danka Stojiljković

Publika je toplo pozdravila i “Ars komjuniti” i prijatelje koji su premijerno izveli kompoziciju “Bez ljubavi ja ne mogu” Saše T. Grujića posvećenu Luisu.

„Ars Community“ i prijatelji

Na visini zadatka bili su i Luisovi muzičari, članovi njegovog benda: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga, bas gitarista Aleksandar Aca Trajkovski.

Danica Krstić

Pored Maje Luis koja je podsetila na hitove svog oca „Starac“ i „Kolo ljubavi“, nepresušnu energiju njegovog dela i uspomenu na slavnog Luisa podelila je sa Negotincima i njegova porodica, supruga Silvana i deca Andrej, Sergije, Ela Mita.

Renato Henc

„Ovo emotivno veče,  u slavu muzike i humanizma koji su obeležili Luisov život,  pokazalo je da ovo što radimo, radimo kako treba. Hvala vam što ste svojim učešćem i prisustvom pokazali da vam je stalo”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.