Naslovna Društvo Negotinci organizuju akciju za prikupljanje pomoći za Manastir Sveta Petka u Izvoru

Negotinci organizuju akciju za prikupljanje pomoći za Manastir Sveta Petka u Izvoru

904
0

Grupa humanih ljudi iz Negotina u saradnji sa Kolom srpskih sestara i Crkvenom opštinom organizuju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za štićenice Manastira Sveta Petka Izvorska kod Paraćina. U akciju su se uključile i lokalne samouprave iz okruženja i članovi Moto kluba „Free Rider 17“ iz Prahova.

Manastir Sveta Petka; foto: sr.wikipedia.org

Saša Mihajlović, Danilo Petrović i Ivan Ristić inicirali su akciju prikupljanja pomoći za štićenice Doma Svete Petke pri istoimenom manastiru u Izvoru kod Paraćina, koji postoji od 1946. i u kojem deset monahinja brine o 90 osoba sa smetnjama u razvoju.

Oni su uputili apel Negotincima, ali i građanima okolnih opština da se priključe akciji i doniraju isključivo materijalnu pomoć, bez novčanih donacija.

„Pozivamo sve ljude velikog srca, humane i dobronamerne da nam se pridruže i da zajedno obezbedimo sredstva za higijenu, namirnice, garderobu, lekove i pelene za decu i odrasle štićenice Doma „Sveta Petka“. Ovaj manastir jedini u Srbiji ima ustanovu za korisnike sa smetnjama u razvoju, a trenutno je u njemu smešteno oko 90 štićenica“, navode organizatori akcije i dodaju da će pomoć ka ovom manastiru odaslati najkasnije do kraja oktobra.

Poziv za dobročinstvo štićenicama Doma koji je od 2003. pod ingerencijom Centra za socijalni rad u Paraćinu, uputile su i članice Kola srpskih sestara iz Negotina koje su pozvale građane da dobrovoljni prilog u vidu ženske odeće i obuće, pelena za odrasle, sredstava za ličnu higijenu i konzervirane hrane prilože tokom oktobra u njihovim prostorijama pored stare crkve, u ulici Radeta Nedeljkovića i to ponedeljkom od 10 do 12 sati i sredom od 16 do 18 časova.

U akciju su se uključili i članovi Moto kluba „Free Rider 17“ iz Prahova koji će sutra, u subotu 9. oktobra od 10 časova prikupljati pomoć u centru Negotina.