Naslovna Društvo Negotinci na Trgu dočekali 2018.

Negotinci na Trgu dočekali 2018.

99
0

Kao i ranijih godina, najveći broj Krajinaca, najluđu novogodišnju noć proveo je u svojim domovima, ali je najmasovniji doček, u organizaciji Turističke organizacije opštine Negotin i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, priređen na Trgu Stevana Mokranjca.

foto: Opština Negotin

Uz muziku, trubače i vatromet, nekoliko stotina Negotinaca je Novu 2018. godinu dočekalo na centralnom gradskom trgu.

Za dobro raspoloženje bili su zaduženi duvački orkestar “Timočki veseljaci” iz Knjaževca i “Džoni bend” iz Užica sa vokalnim solistom Nikolom Nikolićem.

Uz odbrojavanje i raskošni vatromet, koji su Negotinci dopunjavali brojnim raketama ispaljenim u sopstvenoj režiji i rafalima petardi, prvu zdravicu i novogodišnju čestitku svojim sugrađanima uputio je Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa.

On je tradicionalno, u prvim satima Nove godine posetio i dežurne službe na teritoriji opštine i dežurnima poželeo srećnu Novu godinu.

Vladimir Veličković prvi je Negotincima čestitao Novu, 2018. godinu; foto: Opština Negotin

Veselo je bilo i u većini negotinskih restorana i kafića, gde su, uz dobru muziku i bogat meni, po ceni koja se u zavisnosti od ponude kretala i do 40 evra, 2018. godinu dočekali mnogi žitelji Negotinske krajine.

Ipak, najveći broj njih, Novu godinu je, kao i ranijih godina, dočekao u krugu porodice, uz televizijski program.