Naslovna Društvo Negotinci Maja i Stefan predvodili kolonu na kolektivnom venčanju u Beogradu

Negotinci Maja i Stefan predvodili kolonu na kolektivnom venčanju u Beogradu

1556
0

Na jubilarnom, 20. kolektivnom venčanju u Beogradu sudbonosno “DA” izgovorilo je 55 parova, a najviše pažnje privukli su Maja i Stefan Marković iz Negotina.

Maja i Stefan Marković, foto: Jovan Bundalo, porodična arhiva

Mlada policajka Maja Živanović i Stefan Marković, potporučnik Vojske Srbije, dobitnik ovogodišnje Majske nagrade opštine Negotin i najbolji kadet među kolegama sa smera RV i PVO, poveli su kolonu ka skupštini grada Beograda na jučerašnjoj manifestaciji kolektivnog venčanja, ona u prelepoj venčanici, on u uniformi oficira Vojske Srbije.

“Odlučio sam da se venčam u uniformi jer mi je čast i zadovoljstvo što sam pripadnik Vojske Srbije i što, pre svega, nosim ovu uniformu.   Takođe želim da podstaknem svoje kolege da se isto venčaju u uniformi, jer je to prelepo i tako nešto se pamti do kraja života. Uniforma je nešto što treba da se ističe u svakoj prilici, a pogotovu na ovakvim događajima”, kaže za NG portal Stefan Marković.

foto: porodična arhiva, Jovan Bundalo

Baš je Majina ideja bila da se venčaju na ovoj manifestaciji. Toj želji svoje izabranice Stefan je rado udovoljio.

 “Moja supruga je godinama unazad pratila kolektivno venčanje i želela je da se i ona venča nekad isto tako. Kolektivno venčanje je, pre svega, bila njena ideja, što sam ja, naravno, prihvatio. Ona nije želela obično venčanje, želela je da bude nešto drugačije i interesantnije”, kaže potporučnik Marković.

Ova službenica Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice u Negotinu i oficir Vojske Srbije, inače komandir prvog voda u artiljerijsko-raketnoj bateriji za raketna dejstva malog dometa u Centru za obuku RViPVO Aerodroma Batajnica, u zajednički život zakoračili su na radost svojih porodica, prijatelja i mnogobrojne rodbine.

Za Maju i Stefana danas je prijem organizovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da je ponosan na ovo dvoje mladih iz sastava “naših struktura bezbednosti”.

Ministar Vulin je mladom bračnom paru darivao u ime Vojske Srbije sedmodnevni boravak u objektu Vojne ustanove „Tara“.