Naslovna Društvo COVID-19 Negotinci, Kladovljani, Boranka i Majdanpečanin šetali u vreme zabrane kretanja pa platili...

Negotinci, Kladovljani, Boranka i Majdanpečanin šetali u vreme zabrane kretanja pa platili kaznu

7045
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru u proteklom danu podneli su prekršajne prijave protiv sedam osoba zbog nepoštovanja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu zatekli su u petak na ulicama, u vreme zabrane kretanja, tri osobe protiv kojih su podneli prekršajne prijave.

U Boru je naredbu o ograničenju i zabrani kretanja juče prekršila jedna žena, a nedavno i dvadeset trogodišnja devojka kojoj je sudija za prekršajni postupak izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara.

Policijski službenici u Кladovu zatekli su u petak, na ulici, dve osobe starije od 65 godina, dok je u Majdanpeku zatečena jedna osoba.

Sudija za prekršaje svima je izrekao novčane kazne.

Inače, od 21. marta, kada su uvedene mere zabrane i ograničenja kretanja, do 31. marta sudije za prekršaje na teritoriji cele Srbije izrekle su ukupno 1.049 novčanih kazni u iznosu od 51,268 miliona dinara.

Zbog kršenja popodnevne i noćne zabrane kretanja dosad je procesuirano 542 ljudi, zbog kršenja naredbe o ograničenju kretanja starijih od 65 godina njih 506 i troje za šetanje po parku ili rekreativnoj površini.