Naslovna Društvo Negotinci danas protestvovali na Bukovskoj petlji zbog poskupljenja goriva

Negotinci danas protestvovali na Bukovskoj petlji zbog poskupljenja goriva [Foto]

833
0

Negotinci su i danas blokadom puteva iskazali svoje nezadovoljstvo zbog najnovijeg poskupljenja goriva.

Iako će u većini gradova u Srbiji protest zbog poskupljenja goriva biti nastavljen u ponedeljak, Negotinci su svoje automobile zaustavili i danas od 17 do 18 časova.

Ovoga puta izabrali su Bukovsku petlju, gde su na nadvožnjaku, blokadom kolovoza iskazali svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da je gorivo od početka godine do danas, u zavisnosti od vrste, poskupelo za 4,3 do 5,7 procenata, odnosno 8,79 dinara za litar benzina i 11,30 za litar dizela.

Propisno zaustavljeni, vozači i u obaveznim prslucima, kolovozne trake su obeležili trouglovima i kako su naveli, bili su spremni da u slučaju potrebe sklone automobile i propuste vozila sa pravom prvenstva prolaza, poput vatrogasnih i vozila hitne službe.

Put koji su blokirali spada u prometnije, jer vodi ka Zaječaru i Kladovu.  Iako je prvih pola sata padala kiša, okupljenima to nije smetalo.

Policija je vozila koja su dolazila iz pravca Negotina i Zaječara usmeravala starim Bukovskim putem, ali kada je i on blokiran u zadnjih petnaestak minuta protesta, većina vozača, koji su dolazili iz tih pravaca je sačekala kraj blokade, kako bi nastavila svoj put.

Detalji ovih protesta se danima dogovaraju u Fejsbuk grupama posvećenim vozačima.

Negotinci koji su danas došli na Bukovsku petlju, kako je i dogovoreno juče tokom protesta na raskrsnici ulica Generala Gambete i Đure Salaja, ističu da protest nema političkih obeležja, već su isključivo rezultat građanskog nezadovoljstva najnovijim udarima na džep građana.

Negotinski vozači najavili su da će protest nastaviti i sutra na Bukovskoj petlji i zakazali okupljanje za 16 časova i 45 minuta.

Protestvovaće, ističu, mirno, sve dok se ne koriguju cene goriva, a naročito deo državnih zahvatanja, akciza i poreza, koji čine više od 50 odsto udela u ukupnoj ceni goriva.