Naslovna Društvo Negotinci cvećem „ulepšali“ udarne rupe

Negotinci cvećem „ulepšali“ udarne rupe

4583
0

Na uglu ulica Vojvode Mišića i Ljube Nešića u Negotinu, u neposrednoj blizini Muzeja Krajine, u udarne rupe „zasađeno“ je cveće.

Tri udarne rupe u ulici Vojvode Mišića u Negotinu, za koje stanari ovog dela grada kažu da stoje tu odavno, jutros su osvanule napunjene zemljom i „zasađene“ cvećem, doduše onim veštačkim, trajnijim.

Očigledno je, kažu stanari, da je neko želeo da ovim ukaže na problem sve prisutnijih udarnih rupa u gradu, ali i širom opštine Negotin, u ulicama koje već godinama čekaju ozbiljnu rekonstrukciju.

Da su udarne rupe pretnja ne samo po automobile, već i po bezbednost saobraćaja, i nije neka tajna. Putevi u Negotinskoj krajini, sa izuzetkom pojedinih, izgledaju kao šaljiva ilustracija za “50 nijansi sive”, sve zakrpa do zakrpe.

Iako se u brojnim mesnim zajednicama, pa i u gradu rekonstruišu delovi kolovoza, ali izgleda da to nije dovoljno za bolje i sigurnije puteve i produžetak života voznog parka Negotinaca, koji je nažalost, sve stariji.

Opština Negotin je u 2020. za uslugu mestimičnog popravljanja kolovoza opštinskih i lokalnih puteva izdvojila 14.997.696 dinara. U ove usluge spada krpljenje udarnih rupa, presvlačenje pojedinih delova kolovoza i održavanje trupa puta i putnih objekata opštinskih i lokalnih puteva. Ugovor je, inače, lokalna samouprava zaključila 31. jula sa “Štrabagom”, koji je bio i jedini ponuđač.

Cveće koje viri iz udarnih rupa na uglu ulica Vojvode Mišića i Ljube Nešića u Negotinu očigledno je naišlo na interesovanje i prolaznika i vozača, jer je od jutros postalo i prava viralna atrakcija.