Naslovna Kultura Negotinci briljirali na Okružnoj smotri recitatora danas u Boru

Negotinci briljirali na Okružnoj smotri recitatora danas u Boru

739
0

Negotinke Jovana Lekić, Katarina Lukić i Marija Milošević pobednice su Okružne smotre recitatora “Pesniče naroda mog”, koja je danas održana u Boru. Njih tri će na predstojećem republičkom takmičenju recitatora u Valjevu predstavljati opštinu Negotin i Borski okrug.

Učesnici Okružne smotre recitatora iz Negotina sa svojim mentorima, fotografija: Marija Stakić

Jovana Lekić, učenica Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Negotinu pobednik je Okružne smotre recitatora “Pesniče naroda mog” u kategoriji mlađeg uzrasta.

Žiri u sastavu: Vesna Tešović, profesor srpskog jezika i književnosti, Violeta Stojmenović, doktor filoloških nauka i Ivan Ilić, pesnik, drugo mesto u ovoj kategoriji dodelio je Branki Vladimirović, a treće Vasiliju Horvatu, učenicima iz Bora.

Nagrađeni recitatori, fotografija: Centar za kulturu, Bor

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda Katarina Lukić, učenica negotinske Osnovne škole “Vera Radosavljević” osvojila je prvo mesto, a Sofija Vidanović iz iste škole drugo. Trećeplasirana je Marija Antić iz Bora.

U starijoj uzrasnoj grupi, učenika srednjih škola, prvo mesto pripalo je Mariji Milošević iz “Negotinske gimnazije”, a lepotom kazivanja stihova, kako je naglasila Vesna Tešović, plenio je i Negotinac Aleksandar Ivanov, kome je pripala druga nagrada. Trećeplasirani je Danilo Vasilić iz Bora, četvrta je Danica Ivanov, takođe iz Bora, dok je Marija Šamić, učenica “Negotinske gimnazije” osvojila peto mesto.