Naslovna Krajinske vinjete Negotinac Vlastimir Simić biciklom obilazi svet

Negotinac Vlastimir Simić biciklom obilazi svet

897
0

Za Vlastimira Simića iz Negotina zdrav način života nema alternativu. Ovaj penzioner, pasionirani planinar, ali i ljubitelj biciklizma, ponovo je krenuo u novu avanturu.

Pred polazak na Zapadnoevropsku turu; privatna arhiva

Vlastimir Simić odlučio se, ovoga puta, za zapadnu Evropu. Iz Srbije se uputio ka Nemačkoj, a onda do Luksemburga, pa preko Ardena do “prestonice” Evropske unije – Brisela.

“Krstareći Belgijom trebalo bi da se udenemo negde na stazu Euro-velo 12 koja preko Holandije, Nemačke, Danske i Švedske vodi do Osla i Bergama u Norveškoj. Dalje bi možda sledila Finska pa Rusija, Estonija, Litvanija, Latvija i Poljska, ali sve to zavisno od količine „pogonskog goriva“ – najavio je maršrutu svog  ovogodišnjeg putovanja Vlastimir Simić.

Sa jednog od ranijih putovanja, Prevoj Bernandino u Švajcarskoj; privatna arhiva

Zaljubljenik u zdrave stilove života, Simić je već godinama sinonim za istrajnost, a zanimljivo je da, iako je svojim biciklom prevalio na desetine hiljada kilometara, nije član ni jednog biciklističkog društva.

Prošle godine je biciklom prešao 4.895 kilometara, ispunio davnašnju želju da vidi Rim i Pariz, zavirio na afrički kontinent, prošao deset država…

“Bilo je dosta toga lepog što se moglo videti, ali meni je i ovog puta bilo najlepše ono što je bilo i najteže a to su Apenini, Ligurski Alpi, Pirineji i Švarcvald”.

Sa jednog od ranijih putovanja, Vlastimir Simić u Mostaru; privatna arhiva

Pre ovog, upriličio je Vlastimir i sebi jednu Evro-azijsku avanturu i prošao preko 7.500 kilometara, a 2015. je kroz 15 država Evrope biciklom prevalio ravno 6.511 kilometara.

I to nije sve. Planovi su mu još ambiciozniji, pa ne sumnjamo, da će ih i ostvariti. Energije ima za još stotinu života, a kamoli za ovaj jedan u kojem gazi sedmu deceniju.

Sa srećom Vlastimire! Lako jezdio, dobro nam se vratio!