Naslovna Sport Negotinac Petar Vidić ponovo prvak Srbije

Negotinac Petar Vidić ponovo prvak Srbije

1185
0

Petar Vidić, mladi negotinski stonoteniser pokazao je da je neprikosnoven u svojoj kategoriji na pojedinačnom Prvenstvu Srbije, koje je ovog vikenda održano u Novom Sadu.

Petar Vidić je na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u konkurenciji kadeta odbranio titulu prvaka Srbije popevši se i ove godine na pobednički tron.

Petar je u grupi ređao sve same pobede i u polufinalu savladao Bogdana Ilića iz STK “Banat” iz Zrenjanina, a u finalu Andras Oroša iz Temerina sa 3:1.

Ovom pobedom je još više učvrstio vođstvo na rang listi Srbije sa dobrom šansom da se ovog leta nađe na Prvenstvu Evrope braneći boje kadetske reprezentacije Srbije.

Petar je nastupao i u dublu u kojem je prethodnih godina takođe imao velikih uspeha. Zajedno sa mladim Orošem, Petar u dublu stigao do finala, gde je poražen od braće Pavlović iz Stonoteniske akademije Kocić iz Beograda.

Mladi negotinski stonoteniser već godina pobeđuje na prvenstvima Srbije, potvrdivši svoju apsolutnu dominaciju u minikadetima, mlađim kadetima i u kadetima. Uz to nastupa i sa juniorima, a u Drugoj ligi igra i sa seniorima.

“To je znak da se radi o talentu, ali i o velikom radu  koji je iza Vidića,  ali i iza mene kao trenera i celokupnog našeg kluba”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko” u Negotinu.

Na Prvenstvu Srbije učestvovali su i Pavle Pucarević i Jelena Popović. Pavle je prošao grupe i ostao na plasmanu od 16. do 32. mesta, dok je Jelena zabeležila jednu pobedu i nije uspela da prođe grupnu fazu.

Vidić će narednog vikenda zajedno sa klupskih kolegama Sašom Jankovićem i Lunom Jovanović učestvovati i na Prvenstvu Srbije za juniore.