Naslovna Društvo Negotinac Jovan Milošević među 112 najboljih u Srbiji

Negotinac Jovan Milošević među 112 najboljih u Srbiji

1847
0

U Palati Srbije dodeljene nagrade i priznanja za 112 učenika koji su u protekloj školskoj godini postigli izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima za osnovne škole. Među najboljima i Negotinac Jovan Milošević.

Negotinac Jovan Milošević koji je sedmi i osmi razred završio u beogradskoj Matematičkoj gimnaziji među 112 je najboljih učenika osnovnih škola u protekloj školskoj godini koji su postigli izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Svojim odličnim postignućima, Jovan je proveru svog znanja stavio na čak pet republičkih i međunarodnih takmičenja, a uspeo je da obezbedi ulazak i u takozvano zlatno odeljenje Srbije gde je među najboljih 30.

Koliko je ovaj uspeh zahtevan i redak pokazuje i podatak da je samo 251 učenik, manje od 0,4 odsto, uspelo da se plasira na dva ili više republička takmičenja iz kalendara takmičenja.

Pored plakete, najboljim takmičarima su Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija kao i Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete dodelili i laptop računare.

Dodela nagrada najuspešnijim takmičarima za prošlu školsku godinu u Palati Srbije  bila je i prilika da se javnosti predstavi nova platforma „Takmičari generacije“, koja za cilj ima afirmaciju obrazovno-vaspitnog rada, postignuća učenika i podizanje kvaliteta obrazovanja.