Naslovna Društvo Negotin za medije izdvaja 4,95 miliona dinara

Negotin za medije izdvaja 4,95 miliona dinara

310
0

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu. Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja predviđeno je ukupno 4,95 miliona dinara.

Opština Negotin, navodi se u obrazloženju ovog javnog poziva, po projektu može odobriti najmanje 50.000, a najviše 3,5 miliona dinara.

Svaki medij, a pravo učešća imaju izdavači medija, upisani u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre i pravno lice ili preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilaže i dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija, mogu da učestvuju na konkursu sa samo jednim projektom. I izdavači više medija mogu konkurisati sa jednim projektom za svaki medij.

Zahtev za sufinansiranje projekata podnose u iznosu od najviše 80 odsto vrednosti predloženog projekta, odnosno najviše do iznosa utvrđenih ovim javnim pozivom, za svaki konkurs pojedinačno.

Prijave se podnose u roku od 15 dana, a rok počinje da teče od danas, 30.marta. Razmatraće se one prijave koje Komisiji za ocenjivanje projekta u oblasti javnog informisanja, u štampanom obliku i na CD–u, predajom Opštinskom uslužnom centru opštine Negotin ili poštom, budu stigle do  16.aprila do 15 sati i 30 minuta.

Komisija je uputila i poziv novinarskim i medijskim udruženjima i medijskim stručnjacima da dostave predloge članova zainteresovanih za rad u komisiji.

Rok za dostavljanje predloga za članove komisije je takođe, 16.april i isti je kao i rok za podnošenje prijava na konkurs.