Naslovna Društvo Negotin za medije izdvaja 4,95 miliona dinara

Negotin za medije izdvaja 4,95 miliona dinara

310
0

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković raspisao je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu. Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja predviđeno je ukupno 4,95 miliona dinara.

Opština Negotin, navodi se u obrazloženju ovog javnog poziva, po projektu može odobriti najmanje 50.000, a najviše 3,5 miliona dinara.

Svaki medij, a pravo učešća imaju izdavači medija, upisani u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre i pravno lice ili preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilaže i dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija, mogu da učestvuju na konkursu sa samo jednim projektom. I izdavači više medija mogu konkurisati sa jednim projektom za svaki medij.

Zahtev za sufinansiranje projekata podnose u iznosu od najviše 80 odsto vrednosti predloženog projekta, odnosno najviše do iznosa utvrđenih ovim javnim pozivom, za svaki konkurs pojedinačno.

Prijave se podnose u roku od 15 dana, a rok počinje da teče od danas, 30.marta. Razmatraće se one prijave koje Komisiji za ocenjivanje projekta u oblasti javnog informisanja, u štampanom obliku i na CD–u, predajom Opštinskom uslužnom centru opštine Negotin ili poštom, budu stigle do  16.aprila do 15 sati i 30 minuta.

Komisija je uputila i poziv novinarskim i medijskim udruženjima i medijskim stručnjacima da dostave predloge članova zainteresovanih za rad u komisiji.

Rok za dostavljanje predloga za članove komisije je takođe, 16.april i isti je kao i rok za podnošenje prijava na konkurs.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.