Naslovna Kultura Negotin uskoro bogatiji za još jedan hor

Negotin uskoro bogatiji za još jedan hor

449
0

Audicija za decu osnovnoškolskog uzrasta za prijem u Dečiji hor pri hramu Svete Trojice u Negotinu otvorena je do kraja oktobra.

Negotin će uskoro biti bogatiji za još jedan dečiji hor koji je osnovan uz blagoslov Episkopa timočkog Ilariona. Osnivanje hora inicirala je Magdalena Antić, master muzički umetnik – solo pevač.

„Ljubav prema deci i muzici u meni se ne može izmeriti, pa možete zamisliti kako sam se osećala kada smo dobili arhijerejski blagoslov za formiranje hora. Negovanje srpskog narodnog crkvenog pojanja kroz Mokranjčevu Liturgiju sa decom, članovima Dečijeg crkvenog hora odnosno našom budućnošću je velika radost, čast, odgovornost za mene“, rekla je za NG portal Magdalena Antić koja će uz starešinu Dečijeg crkvenog hora protosinđela Enoha postaviti temelje novog ansambla sa željom da nove generacije čuvaju muzičko blago koje nam je ostavio veliki Mokranjac, uz podršku sveštenika negotinskog hrama Svete Trojice.

Dečijem crkvenom horu mogu se pridružiti sva deca osnovnoškolskog uzrasta od prvog do osmog razreda, krštena u pravoslavnoj crkvi. Nakon dve održane audicije, zainteresovana deca svoje glasovne mogućnosti mogu proveriti na još dve, koje će 22. i 29. oktobra od 18 do 20 časova biti održane u parohijskom domu hrama Svete Trojice.

Detaljne informacije roditelji i učenici mogu dobiti na telefon 063/10 999 35.