Naslovna Društvo Negotin u znaku maturskih šetnji

Negotin u znaku maturskih šetnji

3192
0

Tradicionalne maturske večeri u maju i junu definitivno su ono što krasi svaku sredinu, pa i Negotin. Sezonu maturskih šetnji otvorili su maturanti Tehničke škole.

Maturanti negotinske Tehničke škole, njih 60, prošetali su sinoć centralnim gradskim trgom, obeležavajući kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Pored njihovih porodica i prijatelja koji su se rado fotografisali sa maturantima, brojni Negotinci su strpljivo čekali da pozdrave ove mlade ljude radujući se najlepšem trenutku – defileu.

Nasmejani, dobro raspoloženi i spremni da svoje matursko veče proslave najbolje što mogu učenici završnog trećeg i četvrtog razreda prošetali su svoje predivne toalete, poneko i prvo odelo i prve štikle, koje su ubrzo zamenili patikama, na radost Negotinaca koji su ih budno pratili.

U pratnji trubača, zajedno sa svojim profesorima ovi mladi ljudi su prodefilovali gradom od Spomenika Hajduk Veljku do fontane i natrag spremno pozirajući fotografima i članovima svojih porodica, da bi se potom uputili u restoran da nastave svoje matursko druženje.

Već u nedelju, 29. maja centralnim gradskim trgom prošetaće još jedna generacija maturanata Negotinske gimnazije. Okupljanje i fotografisanje je zakazano za 18 časova, a defile za 19 sati.

Maturanti Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ maturski defile imaju 3. juna, a maturanti Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ svoju maturu proslavljaju 16. juna.

Tradicionalnu šetnju imaće i mali maturanti, osmaci ovdašnjih osnovnih škola. Prvi će 12. juna prošetati učenici osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Osmaci Osnovne škole „Vera Radosavljević“ prošetaće 17. juna, a učenici osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ 18. juna.