Naslovna Društvo Negotin slavi Spasovdan

Negotin slavi Spasovdan

822
0

Opština Negotin obeležila je svoju slavu, Vaznesenje Gospodnje.

Svečanom obredu rezanja slavskog kolača koji su obavili arhijerejski namesnik negotinski protonamesnik Marjan Кerčulj, protonamesnik Marko Pajčin uz molitveno prisustvo jereja Marka Jokanovića i bratstva Manastira Bukovo, prisustvovali su Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine, Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin, njegov zamenik Dragiša Ivković, Zorica Mijušković, načelnica Opštinske uprave, pomoćnici predsednika opštine Miroslav Кnežević i Tatjana Bulatović, Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga, ali i brojne zvanice iz javnog i kulturnog života Negotina.

„Nemamo nikoga osim sami sebe i zahvalni smo na svemu što je učinjeno za ovaj grad i ovu opštinu i sve njene građane i sa takvim blagoslovom stupamo pred Gospodom. Moramo tako jer smo naslednici jednog Hajduk Veljka, naslednici Mokranjca, Đorđa Stanojevića i svih velikih Negotinaca čije zavete nosimo“, rekao je protonamesnik Marjan Кerčulj.

U holu zgrade opštine priređen je i prigodan koktel. Rezanju slavskog kolača prethodila je i Sveta liturgija u sabornom hramu Svete Trojice, a čitav program će u 17 sati biti zaokružen Spasovdanskom litijom koju će predvoditi Njagovo preosveštenstvo episkop timočki Gospodin Ilarion.

„Trudićemo se i u narednom periodu da radimo, pre svega, na unapređenju naše opštine na ponos našim časnim precima zbog kojih moramo da budemo još bolji da bi njih opravdali a budućim pokoljenjima ostavili bolje uslove za razvoj i život“ rekao je tom prilikom Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Spasovdan, kao slava opštine Negotin, ponovo se obeležava od 2001. godine kada je obnovljena tradicija nekadašnje varoši negotinske i od tada se redovno slavi.