Naslovna Događaji Negotin se seća svog Luisa: Večeras treći Memorijalni koncert „Moj život je...

Negotin se seća svog Luisa: Večeras treći Memorijalni koncert „Moj život je moje blago“

573
0

U Negotinu će večeras biti održan koncert “Moj život je moje blago” u znak sećanja na legendarnog pevača Ljubišu Stojanovića Luisa, koji je pre sedam godina poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Feketića.

Treći memorijalni koncert “Moj život je moje blago” uveličaće mnoge Luisove kolege, njegova deca, supruga Silvana, brat Dragan koji sa porodicom živi u Negotinu, mestu Luisovog detinjstva, ali i oni na koje je začetnik etno-popa u Srbiji i te kako ostavio trag.

Najlepše Luisove pesme na gradskom trgu pevaće Maja i Marko Luis, Branislav Bane Mojićević, Dejan Najdanović Najda, Radmila Misić, Đorđe Čavić, Vladimir Vlada Stojanović, Dragana Amidžić, Hame Nalić.

U Negotinu u kojem je Luis načinio prve muzičke korake i stalno priređivao humanitarne koncerte za decu bez roditelja Doma “Stanko Paunović”, sa čijim je štićenicima formirao svoj prvi bend, nastupiće i zaječarski Boemi, Lena Stamenković, Borani Bojan Čukić i Balkan blues bend, Nemanja Bačilović i Magic bend, Negotinci Stefan Lazarević, Boris Stanojević, Staniša Radosavljević – Piki iz Kučeva.

Publiku će pozdraviti i Luisovi muzičari, članovi njegovog benda: klavijaturista Perica Kaluđerović, gitarista Dragan Adamović Kajga, trubač Miloš Nikolić, bubnjar Dušan Lekić i bas gitaristi Aleksandar Aca Trajkovski i Slaviša Pavlović-Stanley.

Koncert počinje u 21 sat na centralnom gradskom trgu u Negotinu. Organizator je Turistička organizacija opštine Negotin, a pokrovitelj lokalna samouprava.