Naslovna Društvo Negotin: Putevi čisti, kretanje otežano

Negotin: Putevi čisti, kretanje otežano

310
0

Danas je u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm, dok se očekuje da crveni bude bude na snazi od četvrtka do nedelje.

Negotinci su najavljivanu najhladniju noć dočekali sa -11 stepeni. Veći subjektivni osećaj hladnoće umanjivao im je severozapadni vetar koji je duvao brzinom od dva do tri metra u sekundi.

Negotin je tokom noći, izuzev Beograda gde je izmereno -8 stepeni spadao u “toplije”, ali to nije sprečilo sneg da se zaledi, što je uz naslagane hrpe snega duž trotoara i puteva, dodatno otežalo kretanje mnogim našim sugrađanima.

Problem je, ističu, što se neredovno čistilo dok je sneg padao, pa je snega na ulicama znatno više nego uobičajeno.

Iako su svi putni pravci očišćeni, a saobraćaj normalizovan, otežano je kretanje i vozača na gotovo svim deonicama u opštini Negotin.

Nadležni ističu da se redovno čisti i da su sve ekipe i raspoloživa mehanizacija na terenu.

Timočki deo opštine, ali i putevi koji su u nadležnosti Preduzeća za puteve se neredovno čiste, što je meštanima tog dela opštine stvorilo brojne probleme. Oni koji putuju, ističu, da je tačno vidi granica između naše i susedne opštine Zaječar, čiji pojedini putevi, takođe, spadaju u treći prioritet.

U Auto moto savezu Srbije (AMSS) upozoravaju vozače da su zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, smanjene vidljivosti, mogućih manjih snežnih nanosa, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja mogući česti zastoji u saobraćaju.

“Vozače očekuje na pojedinim deonicama i usporena vožnja, posebno preko planinskih prevoja. Apelujemo na vozače da imaju više strpljenja, drže veće odstojanje između vozila i da na put kreću isključivo sa zimskom opremom”, kažu u AMSS.