Naslovna Društvo Negotin ponovo zabeleo

Negotin ponovo zabeleo

367
0

Negotinska i Timočka krajina ponovo su pod snegom. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) ovakvo vreme nas očekuje i narednih dana.

U Negotinu je danas osetno hladnije sa temperaturom koja se u jutarnjim satima kretala i do minus tri. Sneg pada u Negotinskoj i Timočkoj krajini, a visina snežnog pokrivača u samom Negotinu dostigla je osam centimetara.

Prema prognozama meteorologa slično vreme se očekuje i narednih dana sa temperaturama koje će biti znatno niže od uobičajenih za ovo doba godine, a kretaće se od minus dva do maksimalnih pet stepeni.

Prognostičari ističu da će vlažan sneg tokom noći početi da pada i u ostalim krajevima Srbije i da će se zadržati do petka. Naredni vikend doneće stabilizaciju temperatura i prestanak padavina.

U RHMZ ističu da trenutne padavine nepovoljno utiču na porast reka i vodostaja. Beli i Crni Timok kod Zaječara i Gamzigrada su u porastu. Vodostaj na Dunavu je u domenu srednjih i srednje visokih voda.

Automoto savez Srbije (AMSS) apeluje na vozače da imaju svu neophodnu opremu i da imaju u vidu da su zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, smanjene vidljivosti, mogućih manjih snežnih nanosa, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja mogući česti zastoji u saobraćaju.