Naslovna Kultura Događaji Negotin obeležava stogodišnjicu oslobođenja u Prvom svetskom ratu

Negotin obeležava stogodišnjicu oslobođenja u Prvom svetskom ratu

222
0

Celodnevnim programima opština Negotin u nedelju 21. oktobra obeležava 100 godina od oslobođenja u Velikom ratu.

U obeležavanje velikog istorijskog događaja, oslobođenja u Prvom svetskom ratu, uključile su se institucije kulture Negotina i crkvena opština Negotin.

Program obeležavanja velikog jubileja počinje u nedelju 21. oktobra  u 11 sati,  polaganjem cveća na spomenik stradalim ratnicima u Prvom svetskom ratu u gradskom parku. Parastos stradalim vojnicima služiće Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion uz sasluženje sveštenika negotinskih.

Program obeleževanja stogodišnjice oslobođenja biće nastavljen otvaranjem izložbe pod nazivom „Stogodišnjica oslobođenja Negotina u Velikom ratu“.

Izložbu fotografija o oslobođenju Negotina, koje se čuvaju u negotinskom arhivu i izložbu fotografija bitke na Legetu, koju priprema Muzej Krajine, posetioci će biti u prilici da pogledaju u 11 časova i 30 minuta u holu negotinskog Doma kulture.

Svečanom akademijom, koju pripremaju nastavnici i učenici srednjih škola Negotina, u 12 sati u sali Doma kulture, biće zaokruženo obeležavanje stogodišnjice oslobođenja Negotina u Prvom svetskom ratu.