Naslovna Hronika Negotin: Manje krađa i provala

Negotin: Manje krađa i provala

486
0

Sudeći po izveštaju Policijske uprave Bor u prvih sedam meseci ove godine godine u opštini Negotin zabeleženo je znatno manje krivičnih dela protiv imovine, nego ranije.

Foto: Igor Mitrović

Na teritoriji Policijske stanice u Negotinu od 1. januara do 31. jula ove godine ukupan broj krivičnih dela smanjen je za 24,66 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

U prilog tome govori činjenica da je od početka godine evidentirano 220 krivičnih dela, dok su u istom periodu 2017. zabeležena 292 krivična dela.

Najveće smanjenje beleže krivična dela protiv imovine koja i najviše opterećuju građane. Broj krađa u prvih sedam meseci 2018. smanjen je za oko 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a teških krađa za oko 57 odsto.

Konkretno, od početka godine evidentirane su 23 krađe i 24 teške krađe, a u istom periodu 2017. godine 46 krađa i 56 teških krađa.

U 2018. zabeleženo je i jedno razbojništvo, a prethodne godine dva. Zanimljivo je da u prvih sedam meseci na teritoriji opštine Negotin nije ukraden ni jedan automobil, dok su u istom periodu 2017. bila ukradena tri vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.