Naslovna Sport Negotin ima šampionke: Pionirke KK “Hajduk Veljko” na Državnom prvenstvu

Negotin ima šampionke: Pionirke KK “Hajduk Veljko” na Državnom prvenstvu

661
0

Pionirke Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” iz Negotina bez poraza su osvojile Kvalitetnu ligu istočne i južne Srbije i kao pobednice ova dva regiona plasirale su se na finalni turnir Državnog prvenstva na kome će se od 13. do 15.maja boriti za titulu prvaka Srbije.

Osvajanjem prvog mesta u Kvalitetnoj ligi istočne i južne Srbije Negotinke su ostvarile fantastičan uspeh, već i samom činjenicom da imaju pionirsku selekciju među osam najboljih u Srbiji, ali i kadetsku selekciju u najvišem rangu takmičenja, Jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije u kojoj su 12 najbolje ekipe naše zemlje.

Ove devojčice, rođenje 2007. i mlađe su ovim ponovile uspeh selekcije 2004/2005.  godišta iz 2017.

“Te  2016/2017. godine, nakon 3×3 zlata iz Splita i pionirskog Državnog prvenstva koje je u tom trenutku bilo največi uspeh u istoriji kluba, nismo nismo želeli da previše živomo od toga, već smo napravili plan gde sebe vidimo u narednih pet godina.Ta vizija i strategija pokazala se kao ispravna, tako da mi danas imamo ponovljen uspeh pionirske selekcije, a svi znamo da je nešto teže ponoviti i odbraniti nego osvojiti. Imamo kadetsku ekipu koja je plasmanom u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije pomerila lestvicu i ostvarila novi najveći rezultat u istoriji kluba, a ono što je po nama najbitnije, istrajali smo i doveli tu decu do seniorske lige tako da mi komotno u narednoj sezoni imamo ceo tim sastavljen od naših igračica.  One su tako u sistemu već par godina i ako nastave da dobro rade i pravilno se razvijaju imaće lepu budućnost. Raduje i to što su sve selekcije bukvalno vukle jedna drugu, a samim tim i nove devojčice koje dolaze imaju na koga da se ugledaju”, kaže za NG Portal Dušan Mandić, trener negotinskog KK “Hajduk Veljko”.

Tim pionirki KK “Hajduk Veljka” u ovoj sezoni su činile: Sara Milutinović, Petra Mihailović, Nađa Dimitrijević, Jelica Živković, Una Kojčić, Marija Miletić, Amelia Nedeljković, Lana Jovanović, Nevena Jaćimović, Anđela Kadribašić, Anđela Mladenović, Vasilija Mladenović, Helena Stevanović, Jana Nikolić, Petra Lautarević, Sofija Rangelov, Sonja Kiš i Nađa Dudikić.

“Čestitam još jednom ovoj deci na svemu što su uradila u ovoj sezoni. Pokazale su da je ljubav prema onome sto radiš veći motiv od bilo kog novca. Ovo zajedničko odrastanje, njihovih hiljadu i hiljadu pređenih kilometar u ovoj sezoni, uz litre i litre znoja na treningu učinili su ih istinskim šampionima . Ovim su one svoj cilj već ispunile, a sada je na redu da ponosno uzivaju u finalu Pionirskog prvenstva Srbije”, dodaje Mandić.

Uspeh negotinskih košarkaških selekcija pokazao je da posvećenim radom, uz dobar plan i program i ulaganjem u mlade može da se dođe do vrha. Negotin je tako ostavio iza sebe mnoge veće gradove poput Niša, Leskovca, Pirota i drugih većih košarkaških centara što je i jasan pokazatelj da na ovaj tim i na košarku u Negotinu treba dodatno obratiti pažnju.