Naslovna Društvo Negotin i Prahovo domaćini šeste Regate “Reka”

Negotin i Prahovo domaćini šeste Regate “Reka”

522
0

Jedna od najvećih organizovanih višednevnih plovidbi – Regata “Reka” na svom putu od Starih Banovaca do granice sa Rumunijom i Bugarskom, u Prahovo stiže 1. avgusta.

foto: Regata „Reka“, Facebook

Nautičari iz svih krajeva Srbije u Prahovo stižu iz Brze Palanke, a u ovom negotinskom selu boraviće do 3.avgusta, gde će im domaćin biti zaljubljenici u reku iz Prahova, mesna zajednica i Turistička organizacija opštine Negotin.

Programom ove regate, koja se kreće maršrutom dugom oko 400 kilometara, predviđeno je da nautičari iz Brze Palanke krenu u 10 časova, u sredu 1.avgusta, prođu kroz brodsku prevodnicu,  a u Prahovo stignu oko 13 sati, gde će postaviti kamp i provesti naredna dva dana.

Prvog dana boravka u Prahovu za učesnike Regate “Reka” planiran je obilazak manastira Vratna i Vratnjanskih kapija, dok će u četvrtak, 2. avgusta isploviti i do ušća Timoka.

Po povratku će, uz priču o potopljenoj nemačkoj ratnoj flotili u vodama Dunava na tom potesu, biti u prilici da nešto više saznaju i o Rogljevačkim i Rajačkim pivnicama, kao i da u Rajcu obiđu najstarije groblje na Balkanu.

Polazak iz Prahova predviđen je za petak, 3.avgust u 9 časova.

Inače, Regata “Reka” svoje putovanje započela je u Starim Banovcima u opštini Stara Pazova, odakle se obrela u Požarevcu, Smederevu, Kostolcu do Golupca, Tekije, Kladova, Brze Palanke i Prahova.