Naslovna Društvo COVID-19 Negotin i Majdanpek bez novoobolelih; U Boru 68, a Kladovu 16 slučajeva...

Negotin i Majdanpek bez novoobolelih; U Boru 68, a Kladovu 16 slučajeva kovida-19

2226
0

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, u opštinama Negotin i Majdanpek svi pristigli testovi su negativni, a novi slučajevi kovida-19 zabeleženi su u Boru i Kladovu.

U poslednjih 48 sati u Boru je novih 19 pozitivnih na korona virus, od kojih je devetoro dece. U Boru je trenutno korona virusom zaraženo 68 ljudi.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić do sada je testirano 287 Borana, a rezultati se očekuju za još 118 uzorkovanih.

U opštini Kladovo još šest osoba pozitivno je na korona virus, čime se broj zaraženih popeo na 16. Reč je o pacijentima koji su se sa simptomima respiratornih infekcija i febrilnim stanjem javili ovdašnjoj kovid ambulanti. Među novoobolelima je jedna žena i pet muškaraca, starosti od 36 do 60 godina.

U kovid-ambulanti u Kladovu do sada je testirano 105 osoba, a uzorkovanja se nastavljaju u skladu sa epidemiološkom situacijom.

U negotinsku Zdravstvenu ustanovu stigli su rezultati još 23 testirana zdravstvena radnika i pacijenata, uzorkovanih 10. i 11. aprila i svi su negativni.

U opštini Majdanpek takođe nije zabeležen nijedan novi slučaj kovida-19. Danas su stigli rezultati testiranja osoba iz najbližeg okruženja preminulog osamdesetdevetogodišnjaka iz ovog grada, a svih pet uzoraka su negativni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.