Naslovna Društvo COVID-19 Negotin i Majdanpek bez novoobolelih; U Boru 68, a Kladovu 16 slučajeva...

Negotin i Majdanpek bez novoobolelih; U Boru 68, a Kladovu 16 slučajeva kovida-19

2231
0

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru, u opštinama Negotin i Majdanpek svi pristigli testovi su negativni, a novi slučajevi kovida-19 zabeleženi su u Boru i Kladovu.

U poslednjih 48 sati u Boru je novih 19 pozitivnih na korona virus, od kojih je devetoro dece. U Boru je trenutno korona virusom zaraženo 68 ljudi.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić do sada je testirano 287 Borana, a rezultati se očekuju za još 118 uzorkovanih.

U opštini Kladovo još šest osoba pozitivno je na korona virus, čime se broj zaraženih popeo na 16. Reč je o pacijentima koji su se sa simptomima respiratornih infekcija i febrilnim stanjem javili ovdašnjoj kovid ambulanti. Među novoobolelima je jedna žena i pet muškaraca, starosti od 36 do 60 godina.

U kovid-ambulanti u Kladovu do sada je testirano 105 osoba, a uzorkovanja se nastavljaju u skladu sa epidemiološkom situacijom.

U negotinsku Zdravstvenu ustanovu stigli su rezultati još 23 testirana zdravstvena radnika i pacijenata, uzorkovanih 10. i 11. aprila i svi su negativni.

U opštini Majdanpek takođe nije zabeležen nijedan novi slučaj kovida-19. Danas su stigli rezultati testiranja osoba iz najbližeg okruženja preminulog osamdesetdevetogodišnjaka iz ovog grada, a svih pet uzoraka su negativni.