Naslovna Sport Negotin domaćin prvog Mini basket festivala u sezoni: Koš za malu Simeonu

Negotin domaćin prvog Mini basket festivala u sezoni: Koš za malu Simeonu

394
0

U nedelju 1. decembra u negotinskoj Hali sportova u organizaciji Košarkaškog kluba „Hajduk Veljko“ i Košarkaškog saveza istočne Srbije održaće se Mini basket festival, turnir u šutiranju trojki, a biće odigrana i utakmica šestog kola Druge srpske lige između ekipa “Hajduk Veljka” i “Trijumfa” iz Niša.

Negotinu je pripala čast da u nedelju 1. decembra otvori novu Mini basket sezonu organizacijom festivala, prvog u sezoni 2019/2020. sa oko 500 učesnika iz više klubova sa područja regiona.

Organizator ove košarkaške manifestacije, KK “Hajduk Veljko”  odlučio je da ovaj festival bude i humanitarni, sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje Simeone Jokanović, ćerke negotinskog sveštenika i veroučitelja, jereja Marka Jokanovića, koja se od teške bolesti leči u Klinici St.Jude u Sjedinjenim američkim državama.

“Naš klub će na ovom turniru predstavljati oko 70 najmlađih košarkaša i košarkašica. To je idealna prilika da, pored prvih košarkaških koraka, većinu od njih naučimo i da pomažu drugima u nevolji, da postanu dobri sportisti, a pre svega dobri ljudi. Deca su budućnost u koju treba ulagati i kako ih vaspitamo i usmerimo danas, tako će nam vratiti sutra. Veliku zahvalnost dugujemo “Aleksandrović Marketima” koji su po ko zna koji put izašli u susret deci našeg grada i pokazali kako treba da se ponaša jedna društveno odgovorna kompanija. Uz njihovu pomoć obezbeđeni su slatkiši i osveženje za takmičare, sportska oprema, kao i grickalice i pića koje će članovi našeg kluba prodavati u Hali sportova publici za vreme turnira i čija će sva prikupljena sredstva biti uplaćena na račun za lečenje Simeone Jokanović”, kaže za NG Portal Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko” koji Mini basket festival, prvi u sezoni 2019/2020, organizuje u saradnji sa Košarkaškim savezom istočne Srbije.

Festival će u Hali sportova biti održan od 10 do 16 časova, ali će se praznik košarke nastaviti i nakon toga Turnirom u šutiranju trojki. Učešće za ovo popularno takmičenje plaća se 500 dinara i sav novac koji se prikupi na ovaj način, takođe će biti doniran za Simeonino lečenje. Najboljem “trojkašu” će kao nagrada pripasti pehar i sportska oprema.

“U holu Hale sportova biće štand na kome će se prodavati retro dresovi kluba iz devedesetih godina. Naše male košarkašice će osmisliti prodaju još nekih zanimljivih predmeta, a sve sa ciljem da se prikupi dovoljno sredstava za lečenje ove devojčice”, ističe trener Mandić.

Program se završava utakmicom seniorskih ekipa u okviru šestog kola Druge srpske lige između ekipa “Hajduk Veljka” i “Trijumfa” iz Niša. Ova utakmica počinje u 17 sati i 30 minuta.

“Ulaznica za ovaj meč biće 100 dinara, koje će moći da se ubace u humanitarne kutije raspoređene širom hale. Ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da podrže ovu akciju, pruže podršku deci, sportu i pomognu u spasavanju jednog mladog života. Pokažimo da zajedno možemo sve i da je budućnost u našim rukama, a poruku koju šaljemo Simeoni je: “Pobedi i vidimo se na terenu!”, poručuje Dušan Mandić i članovi svih selekcija KK “Hajduk Veljko” u Negotinu.