Naslovna Društvo Negotin domaćin Međunarodnog takmičenja gudača

Negotin domaćin Međunarodnog takmičenja gudača

284
0

Umetnička škola “Stevan Mokranjac”  22. i 23. maja organizuje Međunarodno onlajn takmičenje gudača koje je okupilo 65 učesnika.

Na Međunarodnom takmičenju gudača u kategorijama: violina, viola, violončelo i kamerna muzika, koje organizuje negotinska Umetnička škola “Stevan Mokranjac” nadmetaće se 65 takmičara  iz cele Srbije, ali i instrumentalisti iz Ljubljane, koji su se, takođe odazvali pozivu organizatora.

Ovo dvodnevno takmičenje iz dobro poznatih razloga organizuje se onlajn, a okupilo je učlenike osnovnih i srednjih muzičkih škola na odsecima violine, viole i violončela u sedam kategorija, kao i dva kamerna dueta.

Takmičare ocenjuju vrsni pedagozi i izvođači: Vladimir Koh, violinista,  vanredni profesor na Katedri za gudače, na Fakultetu Muzičke umetnosti Zvečan, Univerziteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Judit Niderholcer Josifovska, profesor violončela i profesor kamerne muzike u Novom Sadu, Vladan Veljković, vođa viola u Niškom simfnijskom orkestru i Vesna Garabantin, nastavnik violinčela u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Negotinu.