Naslovna Društvo Negotin dobio “pametne klupe”

Negotin dobio “pametne klupe”

3453
0

Negotin je, zahvaljujući “Eliksiru”, dobio svoje prve “pametne klupe” koje omogućavaju punjenje mobilnih telefona svih tipova, kao i pristup internetu putem Wi-Fi mreže.

Prve negotinske “pametne klupe”  postavljene su na gradskom šetalištu u neposrednoj blizini fontane, kao i pored dečjeg igrališta u centralnom parku.

Pored solarnih panela koji su dovoljno snažni da prikupe energiju za istovremeno punjenje osam mobilnih telefona svih tipova, klupe omogućavaju i pristup internetu putem Wi-Fi mreže.

Nabavka pametnih klupa, vrednih  1,14 miliona dinara, realizovana je u okviru inicijative „Za napredak Negotinske krajine – složno“  kompanije “Eliksir grupa” i “Eliksir fondacije”, koja je sa lokalnom samoupravom potpisala ugovor o donaciji 100 miliona dinara za realizaciju projekata namenjenih deci, unapređenju zdravstvene zaštite, infrastrukturnim i projektima održivog razvoja, ali i očuvanju kulturne i istorijske baštine.

Namera je donatora da “pametnim klupama”  ukaže na značaj obnovljivih izvora energije, ali i da omogući i građanima i turistima da naprave predah, dopune svoje baterije na telefonima i posluže se besplatnim internetom.