Naslovna Politika Negotin dobio narodnog poslanika

Negotin dobio narodnog poslanika

4540
0

Opštinu Negotin u novom sazivu republičkog parlamenta zastupaće Mladen Bošković, master ekonomista iz Negotina.

Aktuelni pomoćnik predsednika opštine zadužen za oblast privrede i infrastrukture, Mladen Bošković po konstituisanju republičkog parlamenta zastupaće interese opštine Negotin i istočne Srbije, kako ističe, zalažući se za nastavak aktivnosti plana 2020-2025.

„U  opštini Negotin plan investicionih ulaganja za period 2020-2025. odnosi se na izgradnju industrijsko-hemijskog parka u Prahovu, rekonstrukcije kompleksa Negotinskih pivnica, vodovodno-kanalizacione mreže, kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra Negotina, kao i navodnjavanje negotinske nizije u prvoj fazi na 2.000 hektara površine. Trenutno radimo na komasaciji u katastarskim opštinama Čubra, Rečka, Rajac i Smedovac, a planiramo i na nastavak procesa komasacije u opštini Negotin“, kaže Mladen Bošković.

Bošković  će biti deo poslaničke grupe Srpske napredne stranke, sa liste  „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Istočnu Srbiju će, pored Boškovića, sa iste liste predstavljati i Dragana Branković Minčić, diplomirani farmaceut i direktorka Gradske apoteke iz Zaječara, Andrijana Pupovac, master ekonomista i direktorka Samačkog smeštaja u Boru, a po svemu sudeći i predsednik opštine Boljevac, dr Nebojša Marjanović, specijalista urgentne medicine.

„Cilj mi je da kao narodni poslanik budem spona između naše opštine i Borskog okruga i Beograda i republičke vlasti. Trudiću se da budem što aktivniji, naročito za opštinu Negotin, ali i za Bor, Kladovo i Majdanpek“, dodao je Bošković.

Opština Negotin je u republičkom parlamentu poslednji put svog predstavnika imala u sazivu 2012-2014. kada je narodni poslanik bila Radmila Gerov (LDP), a pre nje je u sazivu 2007-2008. poslanik bio dr Ninoslav Dimitrijević (SPS).