Naslovna Društvo Natalija Njegušić: Muzika je deo mene

Natalija Njegušić: Muzika je deo mene

1159
0

Dobitnica Vukove diplome srednje muzičke škole  “Stevan Mokranjac“ Natalija Njegušić na životnoj raskrsnici izbora budućeg zanimanja izabrala je sociologiju, ali će muzika, kaže, svakako i dalje bojiti njen život.

Izbor zanimanja jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog od nas. Posao kojim ćemo se baviti sem materijalne sigurnosti donosi i emotivno zadovoljstvo, ispunjenost i pruža mogućnost da dalje napredujemo i usavršavamo se.

Upravo su ovo bili razlozi za izbor fakulteta koji su mladu Nataliju Njegušić vodili pri izboru daljeg akademskog usavršavanja.

“U toku srednjoškolskih dana dvoumila sam se šta stvarno želim i u čemu sebe pronalzim, kako sebe sutra vidim. Sada sa ove tačke gledišta, nakon mature pripremala sam istovremeno dva prijemna ispita za muzičku akademiju i Nišu, na teoretskom odseku, ali i za Filozofski fakultet, sociologiju“ ističe Natalija.

Dobitnica Vukove diploma negotinske srednje muzičke škole od ovog oktobra brucoškinja je na Filozofskom fakultetu u Nišu na smeru sociologije.

Kofere kaže još uvek nije spakovala jer čeka poziv sa detaljima kako će nastava biti organizovana, ali se akademskom obrazovanju svakako raduje. Pred njom su novi izazovi kojih se ne plaši, jer je u dosadašnjem školovanju stekla dobre radne i životne navike.

“To je rad i isto toliko rada ću uložiti i na fakultetu. Mislim da sam u srednjoj školi baš dala sebe na svim poljima i svakom pogledu. Vrlo sam zadovoljna kako sam četvorogodišnje školovanje privela kraju. Dolazim iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” gde sam stekla radne navike. U srednjoj školi učenje i gradivo nisu bili teški koliko ti dolasci, sama organizacija nastave, pre i popodne. Odnos sa svim profesorima je izuzetan i prisan, a sem obrazovanja prošli smo i školu života i odrastanja.“

Iako je život odveo put sociologije, muzika je, kaže Natalija, njen život i nešto bez čega ne može da zamisli dan, druženje.

“Moj san je da imam svoj bend i na sceni nastupamo zajedno jer je pevanje i muzika nešto što ja zaista volim.Volim da slušam inostranu muziku, neki pop rok. Sviram i gitaru i klavir.Volela bih da za koju godinu svima vama priredim jedan dobar koncert na sceni negotinskog Doma kulture i  da svojim radom doprinesem kulturni razvoj našeg grada koji volim. Mislim da svojim životom i radom mogu na neki način da obojim kulturni život grada”, kaže Natalija Njegušić koja ne odustaje od svog sna, da muziku živi svaki dan.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.