Naslovna Društvo Natalija Karalić, učenica generacije OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu

Natalija Karalić, učenica generacije OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu

650
0

Minijature NG portala: Učenici generacije školske 2017-2018. godine.

Kolektiv Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu nije se uopšte dvoumio da za učenika generacije proglasi jednoglasno Nataliju Karalić.

Ova učenica je, osim izvanrednog uspeha ostvarenog tokom osam godina školovanja, bila aktivna i u brojnim školskim aktivnostima. Nema priredbe u školi ili u okviru gradskih i opštinskih manifestacija na kojoj Natalija nije učestvovala, zahvaljujući pre svega svom divnom glasu i ljubavi koju neguje prema narodnoj tradiciji.

“Ne bih mogla da izdvojim neke od najlepših trenutaka tokom školovanja. Svaki mi je posebno dragocen i divan. Na kraju krajeva, to je, ipak, moja škola”, kaže Natalija.

Ova skromna devojka ističe da iz prahovske škole nosi pre svega – radnu naviku. Opredelila se da školovanje nastavu u Negotinskoj gimnaziji na opštem smeru.

“Rekla bih da je to i nešto najbliže što nosim iz osnovne kole, nadogradnja i prava mera matematike i društvenih predmeta”, ističe Natalija.

Ipak, osim uspeha na takmičenjima, Natalija rado izdvaja sportske aktivnosti, a posebno stoni tenis u kojem je osvojila vicešampionsku titulu. Nastava joj, kaže, nikad nije teško pala.

„Meni stvarno nije bilo teško. Stekla sam navike od malena. Odmah sam počela sa odgovaranjem, obnavljanjem lekcija i kasnije, iz razreda u razred, bilo je sve lakše i lakše.“

Čestitamo Nataliji i želimo joj mnogo uspeha u daljem školovanju!