Naslovna Hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo devojčice Lune u Prahovu

Nastavljeno suđenje za ubistvo devojčice Lune u Prahovu

871
0

U Višem sudu u Zaječaru nastavljeno je suđenje Zoranu Albiću (25) iz Prahova, optuženom da je u noći između 26. i 27. maja prošle godine do smrti tukao Lunu, staru dve godine i osam meseci.

Saslušanjem strica i bivše devojke optuženog u Višem sudu u Zaječaru nastavljeno je suđenje Zoranu Albiću za ubistvo devojčice Lune u Prahovu, maja prošle godine. Oba svedoka su potvrdila svoje ranije iskaze da je optuženi bio nasilan.

“S obzirom na to da se njemu sudi po starom zakonu, koji je važio u vreme izvršenja krivičnog dela, smatramo da je to srećna okolnost po njega. Da je bilo drugačije, ovo bi bila prva doživotna kazna zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta”, rekao je Marko Stanković, zastupnik Fondacije „Tijana Jurić“ koja zastupa porodicu ubijene devojčice.

I Igor Jurić, koji prati svako ročište vezano za ovaj slučaj, navodi da je jedina adekvatna kazna za ovo delo 40 godina zatvora. Sa tim se slaže i Više javno tužilaštvo u Negotinu.

“Generalno, on je pokušao da utiče na svedoke, upadicama stricu i pogledima bivšoj devojci, za šta je i opominjan. Ubistvo male Lune je jedan od najtežih zločina koji se desio poslednjih godina i daćemo sve od sebe da ovaj čovek dobije maksimalnu moguću kaznu”, ističe Igor Jurić.

Na prošlom ročištu iskaze su dali i otac i deda ubijene devojčice, ali i veštaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša koji su odbranili sve svoje nalaze tvrdeći da su povrede koje je Albić naneo devojčici dovele do njene smrti, kao i psiholog veštak-pojedinac koja je potvrdila da je na osnovu psihološke strukture ličnosti Albić sklon agresivnom ponašanju.

Naredno ročište zakazano je za 21. oktobar.