Naslovna Ekonomija Nastavljeni radovi na asfaltiranju lokalnih puteva i ulica

Nastavljeni radovi na asfaltiranju lokalnih puteva i ulica

1476
0

Putari su asfaltirali dve ulice u selima Šarkamen i Srbovo, a nedavno i neke od deonica u Kovilovu, Braćevcu i Urovici.

U Šarkamenu asfaltirana najduža ulica; Foto: Opština Negotin/Bojan Balanesković

U Srbovu je asfaltirana glavna ulica u dužini od 500 metara, u čiju je sanaciju opština Negotin iz budžeta uložila 3,8 miliona dinara i koja od 1974. kada je prvi put asfaltirana uopšte nije sanirana. Kako navode u lokalnoj samoupravi u dogovoru sa selom završeni su i radovi na asfaltiranju dela platoa koji je, takođe, bio u lošem stanju.

“Ovo je početak rešenja oštećenja na glavnoj saobraćajnici koja prolazi kroz celo selo i delu opštinskog puta koji spaja Srbovo sa Negotinom.  Planiramo da završimo celu deonicu  do spajanja sa državnim putem sledeće ili najkasnije za dve godine”, rekao je  prilikom obilaska radova Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

U Šarkamenu se asfaltira 735 metara puta. Lokalna samouprava uložila je iz budžeta 3,5 miliona dinara, a meštani 350.000 dinara. Po završetku ovih poslova ekipe “Štrabaga”, ogranak Preduzeće za puteve Zaječar nastaviće sa radovima u Štubiku.

U Srbovu asfaltirana glavna ulica; Foto: Opština Negotin/Bojan Balanesković

Nedavno je asfaltirana tri kilometra duga deonica puta Štubik – Malajnica, koju pored ova dva sela koriste i meštani Dupljana i Jabukovca. Radove na presvlačenju asfaltom ove deonice sa 18 miliona dinara finansirani su preko JP “Putevi Srbije” iz republičkog budžeta.

“Tu su i radovi na državnom putu od Čubarske reke ka raskrsnici Rečka – Mokranje kako bismo i Mokranjske stene približili turistima koji žele da obiđu prirodne lepote u našem kraju – rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin koji je obišao rekonstruisanu deonicu sa zamenikom Bogdanom Gugićem i najavio i rehabilitaciju puteva ka graničnim prelazima sa Bugarskom i Rumunijom, čija će obnova, dodao je, uticati na povećanje frekvencije saobraćaja.

U Kovilovu su putari asfaltirali dve deonice najprometnijih ulica koje vode ka centru sela, u ukupnoj dužini od 630 metara. Radovi su koštali 3,5 miliona dinara. U Braćevcu su asfaltom presvučene dve deonice od 420 metara, za šta je iz budžeta opštine Negotin izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Radilo se i u Urovici gde je nedavno završeno uređenje glavne ulice, poznatije kao Valja Mare, u čiju su rehabilitaciju lokalna samouprava i meštani izdvojili 9,5 miliona dinara. Opština Negotin je za ove namene opredelila 5,6 miliona, a meštani su prikupili skoro 3,9 miliona dinara. Sredstvima iz budžeta alsfaltiran je kilometar puta, a dobrovoljnim prilozima meštana preostalih 700 metara.