Naslovna Ekonomija Nastavljena sezona ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Negotin

Nastavljena sezona ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Negotin

1388
0

U opštini Negotin u toku su radovi na rehabilitaciji putne mreže. Nedavno su sredstvima iz opštinske kase asfaltirane deonice u Šarkamenu, Brestovcu, Didićima, Malajnici, Urovici i Dušanovcu.

Radove u Urovici u ulici Vuka Кaradžića, u dužini od 460 metara realizuju meštani i lokalna samouprava po programu „Dinar na dinar“, a koštaju oko tri miliona dinara.

U Dušanovcu su asfaltirane dve deonice od 245 i od 360 metara, a radove vredne 4,4 miliona dinansirala je sa 2,6 miliona opština Negotin, a sa 1,8 miliona meštani Dušanovca.

U Brestovcu su ekipe Preduzeća za puteve “Štrabag” asfaltirale 200 metara puta, ukupne vrednosti od 1,44 miliona dinara, a u Šarkamenu deo puta u dužini od 215 metara. Ti radovi su koštali 1.354.500 dinara.

U Mesnoj zajednici Didići (Malajnica) asfaltirane su dve deonice u ukupnoj dužini od 600 metara. Sredstva u visini od 2,8 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava.

I u Malajnici je asfaltirano ukupno 600 metara puta, ali na pet deonica. Ovi radovi koštali su 3,6 miliona dinara, od kojih je iz budžeta izdvojeno 3,2 miliona, a 400.000 dinara su izdvojili meštani u okviru programa “Dinar na dinar” zahvaljujući kojem je asfaltirana jedna od deonica u dužini od 130 metara.

“U toku su javne nabavke za krpljenje i presvlačenje puteva na teritoriji opštine Negotin, vrednosti 32 miliona dinara. Sa dosadašnjih 27 miliona koliko smo do sada investirali u ovoj godini doći ćemo na iznos od 59 miliona za putnu infrastrukturu u Negotinu i mesnim zajednicama, što je uzevši u obzir ovakvu godinu, respektabilan iznos”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.