Naslovna Ekonomija Nastavljena rekonstrukcija negotinskih ulica

Nastavljena rekonstrukcija negotinskih ulica

1033
0

Ekipe „Štrabaga“ D.O.O, ogranka Preduzeća za puteve Zaječar nastavile su rekonstrukciju negotinskih ulica.

Ulica JNA, od Biblioteke do Bulevara, u delu u kom se ukršta sa ulicama Stojanke Radosavljević i Stefanije Mihajlović zatvorena je za saobraćaj zbog radova na rekonstrukciji u tom delu grada, ali i u ulicama Momčila Rankovića i Save Dragojevića od danas su

Lokalna samouprava iz opštinskog budžeta sa oko 45 miliona dinara rekonstruiše ove tri negotinske ulice, a radovi predviđaju kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže, izradu kišne kanalizacije, ali i nove priključke na kanalizacionu mrežu, kao i parking prostorom kod nekadašnjeg „Barbaroša“.

Radovi su, saznajemo u JKP „Badnjevo“ nastavljeni i u ulicama: Profesora Kostića, u kojoj je do daljeg zabranjen saobraćaj, Branka Perića, Radeta Nedeljkovića, Braće Jugovića, Ike Kostića, kao i u Dositejevoj, po projektu koji finansiraju Ministarstvo privrede i lokalna samouprava.

Glavnim projektom predviđena je rekonstrukcija atmosferske kanalizacije, i to njena treća faza, u ulicama: Braće Jugovića (od raskrsnice sa ul.B. Perića do raskrsnice sa ul. Dositejevom), ulici Branka Perića (od raskrsnice sa ul.Daničićevom do raskrsnice sa ul.Dositejevom i Braće Jugovića) i Dositejevoj (od raskrsnice sa ul. Profesora Kostića).

Rekonstrukcija vodovodne mreže radi se u ulicama Branka Perića, Dr. Stanoja Nešića, Dositejevoj, Profesora Kostića, Braće Jugovića i Radeta Nedeljkovića. U tim ulicama će se raditi i na rekonstrukciji kolovoza i trotoara.