Naslovna Ekonomija Nastavljena asfaltiranja ključnih deonica u opštini Negotin

Nastavljena asfaltiranja ključnih deonica u opštini Negotin

605
0

Nakon što su u Šarkamenu i Jasenici asfaltirali ključne deonice puteva u ukupnoj dužini 200, odnosno 500 metara, putari su nastavili sa radovima i u ostalim mesnim zajednicama.

Tako je u selu Karbulovo u okviru Programa presvlačenja i asfaltiranja ulica i lokalnih puteva na teritoriji opštine Negotin, asfaltirano nekoliko deonica, ukupne dužine 550 metara, a radove je sa 3,5 miliona dinara finansirala lokalna samouprava.

Ekipe Preduzeća za puteve Zaječar, ogranka Štrabaga, asfaltirale su deonicu od 550 metara u selu Mokranje, za šta je iz budžeta plaćeno oko četiri miliona dinara.

Nov asfalt dobili su i meštani vikend naselja u Badnjevu gde je asfaltirano 180 metara puta između Badnjevske česme i spomenika Momčilu Rankoviću. I ti su radovi finansirani iz budžeta sa 1,9 miliona dinara.

Radilo se i u Miloševu, u kojem su u poslednje godine putari asfaltirali više od jednog kilometra ulica. Ovoga puta presvučena je još jedna deonica dužine od 240 metara. Radovi su koštali milion i po dinara.

Lokalna samouprava je, inače, ove godine, za krpljenje udarnih rupa i presvlačenje ulica po krajinskim selima, iz budžeta odvojila oko 70 miliona dinara.