Naslovna Društvo Naslednici Mokranjca doneli školi i Negotinu pregršt nagrada

Naslednici Mokranjca doneli školi i Negotinu pregršt nagrada

453
0

Za  učenike  Umetničke  škole “Stevan Mokranjac” uspešan vikend na međunarodnom  i republičkom takmičenju.

David Surdanović uz klavirsku saradnju Predraga Grujića na Internacionalnom takmičenju „Davorin Jenko“

David Surdanović, učenik  trećeg razreda srednje muzičke škole “Stevan Mokranjac“, osvojio je na međunarodnom takmičenju duvača „Davorin Jenko“ drugu nagradu, sa 94 poena.

David trubu svira u klasi profesora PredragaTasića, koji za naš portal kaže da je konkurencija u kojoj je David nastupao bila izuzetno jaka i da je osvojeno drugo mesto veliki uspeh.

Učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ sa profesorkom Draganom Marinović Simonović

Osmi “Akordeon fest” u Knjaževcu okupio je više od 60 takmičara, harmonikaša iz Srbije, Skoplja i Sarajeva.

Status laureata, u prvoj takmičarskoj kategoriji, poneo je Alberto Sako, učenik Umetničke škole “Stevan Mokranjac” iz Negotina u klasi profesora harmonike Nikole Damjanovića.

U istoj kategoriji i iz iste škole, prvu nagradu osvojio je Aleksa Mikulović  u klasi profesora harmonike Dragane Marinović Simonović.

Negotinci su bili najbolji i u drugoj kategoriji. Damjan Dobrić  je  zadržao status najboljeg učesnika festivala već drugu godinu zaredom i tako poneo titulu laureta i ove godine.

Damjan je, takođe, učenik u klasi profesora harmonike Dragane Marinović Simonović. Njeni učenici u trećoj kategoriji su, takođe, nagrađeni. Drugo, visoko mesto pripalo je Aleksandri Dumitrašković, a drugo mesto Danijelu Pavloviću.

Magdalena Pitarević i Vanja Milosavljević sa Aleksandrom Đukić

Vanja Milosavljević, sa osvojenom prvom nagradom i Magdalena  Pitarević sa drugom, najuspešnije su učesnice takmičenja solfeđista u Požarevcu, koje je okupilo učenike muzičkih škola iz Srbije  i regiona.

Vanja i Magdalena su učenice šestog razreda ovdašnje muzičke škole i za ovo takmičenje pripremale su se u klasi profesora Aleksandre Đukić.

Takmičarska sezona za učenike Umetničke škole “Stevan Mokranjac” je u jeku. Očekujemo nagrade!