Naslovna Politika Narodni radikali Negotinske krajine održali 10. „Dunavski forum“

Narodni radikali Negotinske krajine održali 10. „Dunavski forum“

918
0

Sa temom „Srbija na raskršću “ Narodni radikali Negotinske krajine održali su nedavno deseti po redu „Dunavski forum“, čiji je domaćin bio Nikola Popović, potpredsednik opštinskog odbora.

Foto: Nenad Džadžić

Ova tradicionalna godišnja debata, jubilarna deseta po redu, bila je posvećena temi „Srbija na raskršću“ i osvrtu na aktuelne političke prilike u zemlji.

Kako ističu u saopštenju za javnost Narodni radikali Negotinske krajine u godini kada obeležavaju 139 godina od nastanka i 30 godina od obnove rada, Srbija još uvek ima najmanje plate i penzije, a država se još više zadužuje na domaćem i međunarodnom tržištu novca.

„Do kraja 2020. dug Srbije dostićiće 29 milijardi dolara. Dečji dodaci, kao i druga socijalna davanja ugroženim kategorijama stanovništa, mizerno su mala, subvencije poljoprivrednicima i domaćim investitorima najmanje su u Evropi, siromašnih i gladnih svakoga dana sve je više“, navodi se u saopštenju Narodnih radikala Negotinske krajine.

Oni podsećaju da je Srbija na istorijskom raskršću i da više nema vremena za ideološke rasprave i podelu na „levicu, centar i desnicu, isprazne priče o izlasku na izbore u dve, tri ili četiri kolove, rusofile i eurofile“.

„Srbija danas je neslobodna i nedemokratska zemlja u kojoj ne postoje elementarni uslovi za normalan, ljudski dostojanstven život, dok je o političkim slobodama suvišno i govoriti. Umesto pravne države imamo partijsku državu u kojoj apsolutnu vlast ima jedan čovek“, ističu Narodni radikali Negotinske krajine i podsećaju da nedavni bojkot “lažnih izbora nije bio samo stav prema neregularnim i neslobodnim izborima, već začetak svekolikog, patriotski odgovornog bojkota sveopštem ludilu i bahatosti, koji haravju Srbijom već osam godina kao najsmrtonosnija kuga”.